Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
10.5.2023.

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 9
  • Cilj 17

DeepTech forum održat će se 25. svibnja s početkom u 14 sati na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, u organizaciji Sveučilišta u Splitu, Pomorskog fakulteta u Splitu, tvrtke "Starbust d.o.o." (Pariz) i Đuro Đaković Grupe. Na skupu će se predstaviti start-up i spin-off projekti koji se temelje na razvoju svemirskih tehnologija. Ulaganje država EU u svemirske tehnologije je važno, a RH je kao mlada članica tek u počecima na tom području. Ovom prilikom želja je predstaviti mlade ljude, istraživače Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zagrebu koji rade na razvoju hardvera, softvera i goriva primjenjivih u svemirskim programima, a koji se mogu natjecati po značajkama sa  proizvodima najrazvijenijih država.

Skupu će nazočiti uglednici iz Francuske, Švedske, mladi istraživači i Hrvatske. Uvodno se očekuju obraćanja prof. dr. sc. Dragana Ljutića, rektora Sveučilišta u Splitu; prof. dr. sc. Pere Vidana, dekana Pomorskog fakulteta u Splitu; Sandre Budimir, izvršne direktorice "StarBust d.o.o.",  Marka Ćosića, predsjednika Uprave Đuro Đaković Grupe, nakon čega slijede ostali uvaženi govornici.

Prijave za sudjelovanje primaju se putem obrasca https://forms.gle/CtXrSGVAJGM2Htgg7

Ovo je početak zajedničkog rada između sveučilišta RH i partnerskih tvrtki u financiranju projekata vezanih za svemir i razvoju novih tehnologija. Više u dokumentu u prilogu.

 

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!