Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
7.3.2022.
Besplatne instrukcije za studente

Ciljevi

  • Cilj 1
  • Cilj 4

Na splitskom sveučilištu, na inicijativu Studentskog zbora Sveučilšta u Splitu na čijem su čelu Tomislav Milošević, predsjednik Studentskog zbora, Antonela Čule, tajnica zbora, i Ivor Dukić, član zbora, započelo je održavanje besplatnih repeticija za studente. Projektni cilj instrukcija jest potaknuti studente na učenje i polaganje ispita, uz mogućnost da im upravo netko od njihovih kolega u tome i pomogne. S druge strane, instruktori su za svoj doprinos dobili naknadu od Studentskog zbora. Instrukcije su se uspješno realizirale za zimski ispitni rok, a isto se planira i za ljetni ispitni rok. Dvadeset i osam studenata davalo je instrukcije za 300 studenata.

Začetnik ove ideje jest Tomislav, dok su detaljniju razradu i koncept projekta proveli Antonela i Ivor. "Uz pomoć predstavnika sastavnica Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, došli smo do informacija za koje kolegije uopće održavati instrukcije, i to anketom među studentima, odnosno statističkim odabirom kolegija koji imaju najmanju prolaznost, kao i kolegijima koji su se pokazali težima za usvojiti. Sve sastavnice su dobile priliku za sudjelovanjem, međutim, za nekima nije bilo potražnje te one nisu sudjelovale u projektu", kazao nam je Tomislav.

Studenti su se prijavljivali putem obrasca za kolegije za koje žele pohađati instrukcije. Za svaki kolegij održavalo se pet sati instrukcija, a na temelju prijava formirala se jedna ili više skupina, ovisno o broju prijavljenih. Zbog same kvalitete održavanja instrukcija, u jednom terminu moglo je biti maksimalno deset studenata. "Npr. za kolegij Digitalni sustavi prijavilo se 30 studenata, što znači da su se formirale tri grupe od deset studenata koji su potom odslušali pet sati toga kolegija", objasnio je Tomislav.

Sastavnice koje su sudjelovale u zimskom roku su Ekonomski fakultet, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Filozofski fakultet, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, Kineziološki fakultet, Kemijsko-tehnološki fakultet, Medicinski fakultet, Pomorski fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet te Sveučilišni odjel za stručne studije.
"Sastavnice FESB i PMF su bile najtraženije po broju održanih kolegija, dok su FGAG i SOSS dominirali s jednim predmetom za koji je bio prijavljen najveći broj studenata", dodao je Tomislav.

Piše: Mila Puljiz/Universitas

Foto: Saša Burić/CROPIX

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!