Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
18.1.2023.
Budi i ti dio Studentskog poduzetničkog inkubatora - mjesta za sve poduzetne i proaktivne studente Sveučilišta u Splitu!

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 8
  • Cilj 9

Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu otvorio je prijave za novu generaciju polaznika u akademskoj godini 2022./2023. koji će kroz program "Studentska poslovna akademija" razvijati svoje poduzetničke ideje i vještine.

Prijave su otvorene do 1. veljače 2023. godine, a prijaviti se možete preko poveznice: https://forms.gle/1CPUtNy8dPMxTqK29

Dobrodošli su svi studenti s poduzetničkom idejom ili projektom, mladi poduzetnici početnici i startupi do dvije godine starosti. A uz našu pomoć svoje prve poduzetničke korake možete napraviti samostalno ili kao tim, neovisno o svom prethodnom obrazovanju i profesionalnom usmjerenju.

Sam program "Studentska poslovna akademija" sastoji se od 10 tjedana radionica tijekom kojih će polaznici slušati predavanja međunarodnih stručnjaka iz poslovnog svijeta. Uz njihovu pomoć studenti će steći znanja i samostalno kreirati poslovni model, analizirati i istražiti ciljano tržišta, izraditi marketinške strategije. Kako bi što više olakšali našim polaznicima, poseban fokus stavljamo na stjecanje vještina potrebnih za uspješnu prodaju te ih upoznajemo s raznim načinima financiranja.

Za sam kraj, najuspješniji polaznici će se susresti s inozemnim investitorima i njima prezentirati svoj proizvod. Tokom cijelog programa studenti će imati podršku mentora s fakulteta i iz industrije, te sudjelovati i na raznim networking eventovima.

Prema Pravilniku o priznavanju izvannastavnih aktivnosti na Sveučilištu u Splitu studenti mogu dobiti ECTS bodove za uspješno završen program.

Inkubator pruža studentima tehnički opremljen co-working prostor za rad u kojemu mogu razvijati svoje inovacije. Završenim programom studenti postaju članovi velike i aktivne zajednice poduzetnih studenata te imaju priliku prisustvovati i sudjelovati na raznim eventima, imati podršku i pripremu za nacionalna i međunarodna startup natjecanja. Tijekom cjelokupnog programa organiziraju se i neformalna druženja u sklopu kojih svoje prve poslovne korake prezentiraju danas uspješni poduzetnici, što je ujedno i izvrsna prilika za networking.

Osim navedenog, Studentski Poudzetnički Inkubator je organizator i mnogobrojnih događanja te konferencija, među kojima se ističu STup! (međunarodno sveučilišno startup natjecanje), Get in the Ring (natjecanje najinovativnijih poduzetnika s nagradnim fondom od 300 tisuća kuna i putom na svjetsko finale), Global Entrepreneurship Week (Svjetski tjedan poduzetništva koji se obilježava svake godine trećeg tjedna u studenom, Smart City Challenge (hackathon na području pametnih tehnologija koji se organizira u suradnji s Gradom Splitom), Hack4Split (društveni hackathon kojem je cilj pronalazak rješenja za napredak naše lokalne zajednice).

Imaš ideju ili želiš biti dio poduzetničkog svijeta? Prijavi se!

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!