Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
31.1.2022.
CTRL-Z - nova splitska izložbena galerija Galerija slika
IMG_1618.jpeg IMG_1619.jpeg IMG_1621.jpeg IMG_7973.jpeg IMG_7983.jpeg

Galerija, čije ime je osmislia Udruga studenata Dizajn vizualnih komunikacija neformalno djeluje već pet godina, točnije od kada se Odsjek za dizajn preselio na sadašnju adresu. U Galeriji su uglavnom izlagani radovi nastali tijekom nastave ili tijekom raznih radionica koje je Odsjek organizirao. S vremenom, shodno financijskim sredstvima, Galerija se uređivala i opremala te je dovedena do nivoa da može izaći iz internih okvira i otvoriti se široj publici.

Prostor je namijenjen primarno temama vezanima uz dizajn, potom inicijativama Likovnog odjela Umjetničke akademije, projektima drugih sastavnica splitskog Sveučilišta kao na primjer studiju arhitekture, te ostalim izložbama koje mogu pobuditi interes publike, poput prve izložbe plakata koja dolazi iz Pule, a kojojm je CTRL-Z otvorila svoja vrata javnosti.

Okvirni program za ovu prvu godinu javnog djelovanja predviđa nastavak s praksom izlaganja radova koji su nastali tijekom nastave, diplomskih radova i radova koji su rezultat mnogobrojnih radionica koje su organizirane na Odsjeku. Uz to neki termini će biti ponuđeni i Udruzi studenata DVK, a planiraju se i izložbe bivših studenata koji su postigli značajne uspjehe i rezultate u kasnijem strukovnom djelovanju.   

Voditeljica galerije je dr.sc. Jelena Zanchi arhitektica i zaposlenica Odsjeka.

Pozivamo vas u CTRL-Z!

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!