Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
10.5.2024.
Decentralizirana znanost tema je ovogodišnjeg izdanja BlockSplit konferencije u Splitu

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17
Najveća regionalna Web3 konferencija BlockSplit koja povezuje stručnjake iz cijelog svijeta održava se u petom izdanju 28. i 29. svibnja.

Ovogodišnje izdanje fokusirano je na decentraliziranu znanost DeSci koja okuplja znanstvenike, istraživače, programere i stručnjake iz različitih znanstvenih disciplina diljem svijeta. Cilj je pronalazak boljih sustava za financiranje, objavljivanje i dijeljenje znanstvenih istraživanja, a neki od vodećih stručnjaka iz ovog područja će dijeliti svoje uvide na BlockSplitu.

Drugog dana konferencije, organiziran je poseban program namijenjen znanstvenicima s ciljem podrške razvoju inovativnih projekata u novim tehnologijama i približavanju koncepta decentralizirane znanosti. DeSci track na BlockSplitu će se održati 29.svibnja te je idealan za sve one koji žele biti u toku s najnovijim tehnološkim trendovima u znanosti, kao i za one koji žele razumjeti kako će tehnologija promijeniti budućnost istraživanja. Osim toga, pruža i odličnu priliku za umrežavanje s drugim znanstvenicima i stručnjacima koji koriste Web3 tehnologije za potrebe svojih istraživanja.

Paneli će se baviti temama kao što su ubrzanje znanstvenog napretka kroz decentraliziranu znanost, suradnja s tradicionalnom akademijom, transparentnost, suradnja i inovacije koje mijenjaju pogled na znanost i tehnologije.

Svoje projekte i rješenja predstavit će vodeći stručnjaci iz područja Web3 tehnologija, znanosti i inovacija Među njima se ističu Friederike Kleinfercher (Max Planck, bloxberg co-founder), Prof. Dr. Philipp Koellinger (Vrije Universiteit Amsterdam, DeSci Labs co-founder), Tomaso Aste (Professor of Complexity Science and Scientific Director of University College London Centre for Blockchain Technologies), Prof. Dr. Boris J. Nachtsheim (University of Bremen, OpenSci co-founder), i mnogi drugi.

Za sve znanstvenike, istraživače i zainteresirane djelatnike Sveučilišta za DeSci tematiku, pripremili smo i posebnu DeSci ulaznicu koja omogućava ulaz na DeSci program drugi dan BlockSplit konferencije.

Za više informacija o ulaznicama i detaljan program, posjetite službenu web stranicu BlockSplit konferencije.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!