Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
20.7.2023.
Delegacija japanskog parlamenta posjetila Pomorski fakultet Galerija slika
IMG-20230720-WA0003.jpg IMG-20230720-WA0004.jpg IMG_8658.JPG IMG_8659.JPG IMG_8665.JPG IMG_8668.JPG IMG_8676.JPG IMG_8680.JPG IMG_8684.JPG IMG_8689.JPG IMG_8691.JPG IMG_8701.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17

Delegacija Odbora za zemlju, infrastrukturu, transport i turizam Zastupničkog doma japanskog parlamenta u sastavu Minoru Kihara, predsjednik, Kazuyuki Nakane, Hajime Yatagawa, Yasuhiro Nakagawa i Mari Kushibuchi, posjetili su u četvrtak, 20. srpnja Pomorski fakultet u Splitu gdje su održali sastanak s dekanom prof. dr. sc. Perom Vidanom i prodekanima doc. dr. sc. Markom Katalinićem, doc. dr. sc. Zaoloom Sanchez Varelom i prof. dr. sc. Mericom Slišković.

S delegacijom japanskog parlamenta došli su i Yuji Takeda, glavni istraživač pri Uredu za istraživanje za zemlju, infrastrukturu, transport i turizam, te zaposlenici Ministarstva zemlje, infrastrukture, transporta i turizma Yosuke Tsutsumi i Katsunori Komatsu. Sastanku su nazočili Nj.E. g. Iso Masato, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj, i Ivan Vodopivec, počasni konzul Japana u Splitu.

Gostima iz Japana dekan Vidan je predstavio Fakultet, studijske programe i stručne i znanstvene projekte, kao i svu kapitalnu znanstveno-istraživački infrastrukturu, posebno istaknuvši činjenicu kako Fakultet obrazuje iznimno kvalitetne i obučene mlade ljude za izazove koje nosi suvremeno pomorstvo. Poseban interes japanska delegacija iskazala je za načine koje splitski Pomorski fakultet poduzima kada je riječ o zainteresiranosti mladih za pomorska zanimanja, posebno uzevši u obzir da su upisna mjesta na svim studijima popunjena već u ljetnom roku. Japanska delegacija sa zanimanjem je obišla i prostorije Fakulteta, razgledavši vrijednu opremu.

Podsjetimo, Pomorski fakultet je certificiran od strane japanskog MInistarstva zemlje, infrastrukture, transporta i turizma te studenti Pomorskog fakulteta za plovidbu na brodovima pod japanskom zastavom ne trebaju dodatne provjere i certifikate.

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!