Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
20.5.2022.
Doktorandi iz SEA-EU alijanse radit će na rješavanju problema tvrtki iz okruženja

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 9
  • Cilj 14

Sveučilište u Splitu će od 23. do 27. svibnja biti domaćin događanja, odnosno treninga pod nazivom "The problem-solving skills for higher education learners ", koji će se održati u okviru Erasmus + projekta SEA-EU DOC. Na treningu će sudjelovati 39 doktoranada i pet mentora iz pet visokoobrazovnih ustanova alijanse "Europsko sveučilište mora" SEA-EU: Sveučilište u Brestu, Sveučilište u Cadizu, Sveučilište u Kielu, Sveučilište u Gdansku i Sveučilište u Splitu.

Na predavanjima će dr. ing. Edgar Jochheim, osnivač i CEO tvrtke JOINCO® Innovation Consulting,  doktorandima detaljno predstaviti TRIZ metodu, sve popularniju tehniku rješavanja problema i brainstorming tehnika, da bi potom polaznici treninga, podijeljeni u timove, rješavali konkretne probleme tvrtki sa područja Dalmacije poput Sailboat RC, Cromaris i ostalih… Zadnjeg dana treninga, timovi će predstavnicima tvrtki predstaviti rezultate rada, odnosno svoja rješenja.

Detaljan program možete naći OVDJE

SEA EU DOC je projekt nastao u okviru SEA-EU alijanse koji je započeo u rujnu 2020. godine i trajat će tri godine. Usmjeren je na povećanje prilika za zapošljavanje doktoranada iz područja znanosti o moru kroz:  podizanje svijesti o raznolikosti karijera doktora znanosti; razvoj "mekih vještina" koje su iznimno tražene na tržištu rada. te povezivanje akademske zajednice s gospodarstvom  kroz razvoj Europske mreže doktoranada.

Izvor ilustracije: freepik.com

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!