Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
10.7.2023.
Dvodnevna međunarodna znanstvena konferencija u sklopu provedbe STIM-REI projekta Galerija slika
IMG_8469.JPG IMG_8475.JPG IMG_8482.JPG IMG_8484.JPG IMG_8488.JPG IMG_8514.JPG IMG_8517.JPG IMG_8534.JPG IMG_8539.JPG IMG_8544.JPG

Ciljevi

  • Cilj 7
  • Cilj 8
  • Cilj 9
  • Cilj 17

Međunarodna znanstvena konferencija, organizirana u sklopu provedbe STIM-REI projekta, a kojoj je u fokusu je značajna suradnja Sveučilišta u Splitu s Humboldt sveučilištem iz Berlina odnosno suradnja Klastera izvrsnosti "Matters of Activity" (MoA) i Znanstvenog Centra izvrsnosti STIM započela je danas u prostorima Mediteranskog instituta za istraživanje života (MedILS-a).

Uvažene sudionike konferencije uvodno je pozdravila prof. dr. dr. h.c. Vlasta Bonačić-Koutecky, voditeljica projekta STIM-REI i Centra za izvrsnost STIM, dok je rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc Dragan Ljutić izrazio zadovoljstvo što će se formalizirati suradnja našeg Sveučilišta i Sveučilišta Humboldt.

Mi pokušavamo vašu viziju i ideju što je to sveučilište i što bi ono trebalo biti slijediti i u Splitu, naročito kada je u pitanju interdisciplinarnost i suradnja unutar različitih znanstvenih područja. Imamo i sreće što živimo u Splitu, gradu bogatom povijesno-kulturnim naslijeđem u kojem su se oduvijek isprepletale različite kulture i narodi – kazao je rektor Ljutić zaželjevši svima uspješnu konferenciju i ugodan boravak u Splitu.

Sudionike je pozdravio i akademik Miroslav Radman, osnivač i v.d. ravnatelj MedILS-a.

Kao suosnivač instituta želim vam dobrodošlicu. Kada smo pokretali MedILS s velikom ambicijom vodili smo se idejom da u vremenu brzog razvoja tehnologije nađemo mjesto i vrijeme za promišljanje sažeto u sintagmi "what before how" umjesto obrnuto – istaknuo je Radman.

Na konferenciji će kroz niz zajedničkih predavanja i diskusija gosti i suradnici s Humboldta predstaviti svoj istraživački rad i mogućnosti za zajedničku suradnju, a znanstvenici sa STIM-a predstavit će uspješne rezultate znanstveno-istraživačkoga rada na projektu STIM-REI i centru STIM, posebno mladi istraživači, kroz predavanja i postere.

Drugog dana održavanja konferencije, odnosno 11. srpnja, potpisat će se i zajednički sporazum o suradnji između Sveučilišta u Splitu i Humboldt Sveučilišta Berlin.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!