Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
16.1.2023.
Dvotjedni Advent na Kampusu uljepšao kišne dane splitskim studentima Galerija slika
advent-na-kampusu,-foto-Jakov-Matić-4.JPG advent-na-kampusu,-foto-Jakov-Matić-5.JPG advent-na-kampusu,-foto-Jakov-Matić-6.JPG

Ciljevi

  • Cilj 2
  • Cilj 11

Advent na Kampusu započeo je svečanim paljenjem lampica ispred zgrade Tri fakulteta. Natkriveni prostor omogućio je da adventska događanja ne ovise mnogo o vremenskim neprilikama, a tri božićne kućice, mnoštvo lampica, ukrasi, božićne jelke i fotokutak učinili su da studenti nakon kolokvija i predavanja za čas urone u božićnu bajku.

- Dolazim s ekipom svake večeri. Atmosfera, odabir glazbe i dobre cijene pogođeni su za nas studente – govori nam Jure Antunović, student pete godine računarstva na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Kopilici. Uistinu, organizator Studentski centar u Splitu pripremio je bogat i raznovrstan program, a cijene su najniže u gradu.

- Ono što me posebno veseli je odaziv studenata svake večeri, njihove pozitivne reakcije, ali i činjenica da na kućicama preko student-servisa rade naši studenti – govori Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra Split. U glazbenom dijelu adventa su nastupili Grupa Best, Domenica, tamburaši, Grupa Dreamers te brojni studentski bendovi. Održan je i nastup komičara Željka Pervana, odigrana je kazališne predstave Ženici kazališne družine Ritam igre, a tu su i brojne igre, kvizovi i DJ nastupi. Naravno, sve utakmice naše reprezentacije su burno odgledane na velikom platnu, tako da smijeha, pjesme, navijanja i kulturnog uzdizanja nije nedostajalo na Kampusu. Ispred kućica je bilo veselo, ali veselja nije nedostajalo ni unutar kućica.

– Ovo mi je jedan od boljih poslova, ako uopće ovo mogu svrstati u posao pošto se vrhunski zabavljam s kolegama. Program je fenomenalan. Svi su studenti zadovoljni cijenama, atmosferom, organizacijom i nijednu večer nije dosadno – govori veseli konobar iz Ljubuškog Matej Pavičić, student druge godine elektrotehnike na FESB-u.

– Ovo je definitivno najbolji advent u gradu Splitu ove godine. Predobro je ukrašeno i program je odličan – dodaje Ivana Spajić, studentica treće godine elektrotehnike na FESB-u, koja je se s ekipom zabavljala na Matejevoj kućici. Vrijedno je spomenuti da je i u sklopu Adventa na kampusu održano i Natjecanje u ukrašavanju božićnog drvca među stanarima studentskih domova. Konkurencija je bila jaka, ali je pobjedu odnijela ekipa s prvog kata SD-a "Bruno Bušić".

Piše: Matej Sunara/Universitas

Foto: Jakov Matić

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!