Kultura i umjetnost

Svečano otvorena izložba slikarice Jagode Kecman u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“

Izložba slikarice Jagode Kecman svečano je otvorena  u subotu, 9. studenog, u  prepunoj Sveučilišnoj galeriji „Vasko  Lipovac“. Ugled koji Jagoda ima potvrdili su brojni njeni prijatelji i sugrađani svojim dolaskom na otvorenje. Posjetitelji su mogli uživati u novim radovima nastalim u proteklu godinu dana  izvedenim u tehnici akril na platnu. Vidljiv je pomak Jagodinog rada koji se očituje uvođenjem likova i figuracije koji čine svojevrstan zaokret od dosadašnjeg slikarskog  izričaja koji je u većoj mjeri bio određen pejzažnim elementima. 

Tonći Šitin, kustos ove izložbe, naglasio je duboku povezanost Jagodinog prostora u kojem živi. Kazao je kako se radi o slikarici koja svoju ekspresiju izražava brzim i igrivim potezima kista što se očituje u trenutnom raspoloženju koje prenosi na platno.
- Ovom izložbom Jagoda je pokazala da je sjajan kolorist, njezini radovi su kompatibilni s poezijom koju piše, a koja je puna radosti i vječne  povezanosti s prirodom u kojoj pronalazi izvor svog likovnog i književnog postojanja. Sve je to proizašlo iz svijeta koji je okružuje te ova izložba nudi dosta radosti, veselja, svjetla i nove nade koje ulijeva onima koji je pomalo i gube u današnjem svijetu - zaključio je Šitin. Na  kraju se autorica i sama obratila nazočnima zahvalivši se na podršci kao i svima koji su sudjelovali u realizaciji izložbe. 
U glazbenom-dramsko dijelu otvorenja je nastupila umjetnica Mejrema Reuter.
Izložba ostaje otvorena do 19. studenog 2019.