News

Natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ 2023

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija i L'Oreal Adria, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, objavili su natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“.
Četiri hrvatske znanstvenice bit će nagrađene stipendijama u vrijednosti 5.000 €.

Natječaj je otvoren do 7. prosinca 2022. godine, a prijaviti se mogu sve znanstvenice na posljednjoj godini doktorskog studija čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

Mogu se prijaviti znanstvenice koje:
- su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja prirodnih znanosti,
su u posljednjoj godini izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj,
- nisu starije od 35 godina na dan zatvaranja natječaja (7. prosinca 2022. godine),

- se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja L'Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“,
- imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.
 
O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo programa „Za žene u znanosti“ sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem.

Sve prijave moraju sadržavati ispunjeni Obrazac za prijavu koji je dostupan na linku https://bit.ly/3GkYggE i odgovarajuću dokumentaciju (preslike), kako je navedeno u Pravilniku natječaja sa linka https://bit.ly/3AiAgqH. Prijave se šalju putem elektroničke pošte Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija (unescocro@min-kulture.hr) s naznakom „Prijava za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L'Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“, najkasnije do 7. prosinca 2022. u ponoć.

Izbor stipendistica bit će dovršen u travnju 2023. godine.