OCEAN HACKATHON: prijavite se za rješavanje izazova i sudjelujte u 48-satnom natjecanju za more kakvo želimo

Zaljubljenik ste u more, ali vas brine stanje u kojem se more i oceani nalaze? Posjedujete digitalne, grafičke, poslovne, pravne, znanstvene, laboratorijske i druge korisne vještine koje mogu doprinijeti u rješavanju gorućih problema naših mora, oceana i obalnih područja?

Prijavite se za sudjelovanje u Ocean Hackathon-u i postanite član tima za jedan od devet izazova koji će se rješavati tijekom natjecanja. Prijave su otvorene do 8. listopada, a za sudjelovanje se možete prijaviti ispunjavanjem kratkog obrasca putem sljedeće poveznice: http://bit.do/fJkfK

Izazovi pokrivaju različita područja:

  • napredno sidrenje u marinama
  • razvoj filtera za tretiranje otpadnih voda
  • aplikacija za identifikaciju vrste morskih organizama
  • uklanjanja plastičnog otpada u moru
  • optimalno pozicioniranje oceanografskih instrumenata
  • monitoring i smanjenje koncentracije teških metala na uzgajalištima školjkaša
  • komunikacija i upravljanje podvodnim uređajima
  • automatsko prikupljanje oceanografskih podataka

Vlasnicima izazova potrebni su motivirani i entuzijastični članovi koji su voljni isprobati nešto novo i u 48 sati ponuditi rješenje za važna pitanja vezana uz more i priobalno područje. Ako ste neodlučni prijaviti se možete za više izazova. U prijavnom obrascu ćete opisati vještine i znanja koja posjedujete, a mi ćemo Vas na samom natjecanju ovisno o preferencijama i vještinama koje posjedujete pridružiti najprikladnijem timu.

Popis svih prijavljenih izazova i kompetencija potrebnih vlasnicima izazova možete pronaći u katalogu: http://bit.do/fJkgx.

Ovogodišnje natjecanje će se održati od 9. do 11. listopada u 19 gradova diljem svijeta istovremeno, a pobjednici iz svakoga grada osvajaju plaćeno putovanje i osigurane sve troškove za finalno natjecanje u Brestu koje će se održati krajem ove godine. Predviđene su i nagrade za pobjednike lokalnih natjecanja. Više o samom događanju možete saznati na:  http://bit.do/fJkeW.

Dajte svoj doprinos ekologiji, pritom se družeći, uživajući i učeći.