Brojna događanja na manifestaciji „Europska noć istraživača“

„Europska noć istraživača“ održat će se u Splitu u petak, 27. rujna, od 17 do 22 sata u podrumima Dioklecijanove palače, na Rivi i u prostorima Mediteranskog instituta za istraživanje života“, a u manifestaciji uz Sveučilište u Splitu, sudjeluju Mediteranski institut za istraživanje života i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša. Za ovu prigodu znanstvenice i znanstvenici će interaktivnim sadržajem djeci i odraslima približiti znanost i svoj rad kroz brojne pokuse, radionice, prezentacije, edukativne izložbe. Također, aktivnosti će se odvijati i na školskom brodu „Popaj“ koji će prevoziti djecu tijekom koje će im se praktično pokazivati upotreba uređaja u navigaciji. 

Ova manifestacija dio je inicijative koja se održava posljednjih desetak godina u gradovima diljem Europe zadnjeg petka u mjesecu rujnu. Četiri hrvatska grada bili su domaćini Europske noći istraživača u 2018. godini (Zagreb, Split, Pula i Rijeka), a ove godine priči se pridružuje i Osijek.
Organizacija „Europske noći istraživača“ je glavna aktivnost projekta „Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night“ koji je financiran u sklopu Okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije 2014. – 2020. – Obzor 2020., a kojega koordinira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji sa sljedećim ustanovama: Institut za društvena istraživanja, Institut Ruđer Bošković, Staroslavenski institut, Institut za jadransku kulturu i melioraciju krša, Mediteranski institut za istraživanje života, British Council, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Puli, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Osijeku, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Hrvatsko katoličko sveučilište, Sveučilište Sjever i Hrvatska zaklada za znanost.

Detaljan program „Europske noći istraživača“ u Splitu nalazi se u prilogu obavijesti.

 

Vezani dokumenti