Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
25.6.2021.
END-START

O IZLOŽBI:

Izložba je dio projekta "Umjetnost u kontekstu", koji je proširenje postojećeg kolegija "Umjetnost u kontekstu" u sklopu programa Odsjeka za kiparstvo Umjetničke akademije u Splitu. Projekt se provodi u suradnji Odsjeka za kiparstvo Umjetničke akademije u Splitu i udruge za kulturu Beat.

Cilj projekta je prezentacija radova studenata-polaznika ovog kolegija, u okviru godišnje zajedničke izložbe. Namjera je na ovaj način aktivno uključiti studente u proces i omogućiti prezentaciju njihovih ideja, istraživanja i realiziranih radova. Osim što studente uključuje u aktivno promišljanje vlastite uloge i oblikovanje vlastite umjetničke prakse te njeno pozicioniranje unutar konteksta umjetničke scene, izložbom se ukazuje i na važnost diskurzivnog promišljanja i istraživanja individualnog umjetničkog izričaja unutar određenog konteksta. Izložba je definirana teorijsko-istraživačkim temeljem i temom unutar konteksta kolegija te proizlazi kao vidljivi rezultat kontinuiranog rada studenta tijekom semestra, odnosno akademske godine, pri čemu je upravo naglasak na procesu. Pritom se potiče interdisciplinarnost i transmedijalno izražavanje te razvijanje vlastitih koncepata i metoda.

Izlažu: Mirna Markotić, Magdalena Modrić, Stjepan Kraljević, Josip Sovulj i Nikolina Veljačić.

Mentorica je izv. prof. Tanja Ravlić, a kustosica Jasmina Šarić.

 

Otvorenje izložbe je danas, petak, 25.lipnja s početkom u 20 sati u galeriji Studio-21- (Velebitska 66, Split) a ista ostaje otvorena do 6. srpnja 2021.

Izložba je organizirana uz potporu zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture.

Veselimo se vašem dolasku!  

 

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!