Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
8.11.2022.
EUSA tehnički delegat zadovoljan pripremama za nadolazeće Europsko sveučilišno futsal prvenstvo u Splitu! Galerija slika
b0angzobw3c6lwxer1l0.jpg gkewwdb1rfou6cqx3jc3.jpg IMG_7761_obr.JPG IMG_7767_obr.JPG

Grad Split i Sveučilište u Splitu od 3. do 5. studenog posjetio je Tomasz Aftanski - EUSA tehnički delegat za futsal i predstavnik Europske sveučilišne sportske asocijacije. Posjet Splitu za svrhu je imao provjeru pripreme za nadolazeće Europsko sveučilišno futsal prvenstvo, koje Split organizira u srpnju iduće godine.

U inspekcijskom posjetu, gospodin Aftanski ocijenio je spremnost Organizacijskog odbora i objekata koji će u srpnju ugostiti ponajbolje akademske futsalerke i futsalere iz cijele Europe. Tako je obišao urede Sveučilišta u Splitu, sportsku infrastrukturu sve četiri dvorane u kojima će se igrati natjecanje - veliku i malu dvoranu Sportskog centra Gripe, dvoranu Sportskog centra Poljud i Gradsku športsku dvoranu Bilankuša u Solinu. Pregledane su i dvorane za trening, smještajni kapaciteti za sudionike u Domu" Dr. Franjo Tuđman" na kampusu te Studentskom domu "Bruno Bušić" na Spinutu.

Također, EUSA predstavnika srdačno su dočekali i rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc Dragan Ljutić te predsjednik Gradskog vijeća Splita, prof. dr. sc. Željko Domazet, čime je Grad Split još jednom pokazao punu podršku ovom događaju.

Sveukupni dojmovi su bili i više nego pozitivni, a gost je imao samo riječi hvale za cijelu infrastrukturu, kako sportsku, tako sveučilišnu i sve sadržaje koje će u sklopu Kampusa sudionici imati na raspolaganju.

Nezaobilazna postaja pred odlazak bila je i utakmica 1. HMNL između Akademskog malonogometog kluba Universitas i Vrgorca, koja je završila rezultatom 3:3.

Na licu mjesta tehnički delegat EUSA-e mogao je vidjeti kvalitetu koja očekuje sve sudionike EUSA Futsala 2023, s obzirom da se ekipa AFCU-a sastoji od studenata sportaša iz UniSportST i UniSportHR sustava, studenata futsalera ima u još mnoštvo klubova Prve malonogometne lige, a između ostalog, iz Hrvatske dolazi i trenutni europski sveučilišni futsal prvak.

Izvor: Unisport

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!