Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
28.8.2023.
Festival održivosti - dostignuća akademske zajednice kao doprinos ostvarenju ciljeva održivog razvoja

Ciljevi

  • Cilj 9
  • Cilj 11
  • Cilj 15
  • Cilj 17

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, Kulturno-razvojnim centrom Općine Bilje, Fakultetom turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku, Odjelom za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te tvrtkom TERA Tehnopolis d.o.o., organizira Festival održivosti!

Festival će se održati od 13. do 18. rujna 2023. godine u Osijeku i Bilju, a cilj mu je predstaviti dostignuća akademske zajednice u doprinosu ostvarivanja ciljeva održivog razvoja. Radionice i predavanja u sklopu Festivala namjenjene su ciljanoj publici: učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, budućim poduzetnicima, start-up tvrtkama, poduzetnicima u kasnijem rastu i razvoju, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, inovatorima i istraživačima.

Predavanje koje možemo izdvojiti - "Poticanje inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru uz održivost poslovanja", ima za cilj potaknuti sudionike na inovativno razmišljanje te pružiti informacije o trenutno dostupnim EU programima i mogućnostima financiranja. Jedan od programa koji će biti predstavljen u sklopu predavanja je EIT Food inicijativa te informacije povezane s trenutno otvorenim EIT Food natječajima. Također, teme obuhvatit će teme: digitalizacija ruralnih područja kroz projekt dRural te internacionalizacija poslovanja kroz projekt Enterprise Europe Network (EEN).

Više informacija o Festivalu i radionicama možete pronaći na linku: https://shorturl.at/hjno3.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!