Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
6.12.2022.
Fokus je na zdravom životu! Galerija slika
thumbnail_unisport__na_slici_Antonia_Peros__screenshotSplitTechCity.jpg thumbnail_unisport__na_slici_Ivona_Kelic__screenshotinstagram.jpg thumbnail_unisport__na_slici_Sara_Kostovic_screenshotinstagram_.jpg unisport__foto_Ivan_Gudelj.jpg

Ciljevi

  • Cilj 3

Dok se sveučilišna sportska sezona lagano zahuktava, prosinac u splitskom sveučilišnom sportskom savezu nudi i mnoštvo drugih aktivnosti. Posebno se ističe program besplatne rekreacije za studente Sveučilišta u Splitu, koja započinje prvog ponedjeljka u mjesecu 5.12. U sklopu toga studenti će moći sudjelovati u programima: UniFit, BodyWeight, Kickboxing, Boxing, Dance Fitness, Salsa/Bachata, Škola penjanja, Škola plivanja, Lacrosse, Američki nogomet, Pripreme za polumaraton, Škola ronjenja i Studentske sportske subote. Program Healthy Campus inicijativa je Međunarodne sveučilišne sportske federacije (FISU) kojoj je cilj poboljšanje dobrobiti i zdravlja studenata, ali i sveukupne sveučilišne zajednice. Do sada je ovoj inicijativi pristupilo 88 svjetskih sveučilišta, od toga 50-ak europskih, među kojima je i Sveučilište u Splitu.

Obilježavanje sudjelovanja u ovom globalnom programu održalo se u srijedu 30. studenoga, u zajedničkoj organizaciji Splitskog sveučilišnog sportskog saveza i Odjela za studentski standard i sport Sveučilišta u Splitu. U programu simboličnog naziva "UniSport Health Day 2022"  predavanje "UniSTransformiraj se!" održale su magistrica kineziologije Ivona Kelić i food blogerica Sara Kostović. Održao se i panel "Studiranje uz zdrave životne navike", u kojem cse već spomenutim predavačicama pridružila i magistrica psihologije Antonia Peros<>.

Predavačice i panelistice: Ivona Kelić svoje iskustvo u svijetu fitnessa i sportskog menadžmenta gradi već četiri godine. Sudjeluje u organizaciji i provođenju UniSport Health projekta te je već treću godinu zaredom voditeljica besplatnih rekreacijskih programa za studente. Kao najbitnije istaknula je zadovoljstvo u pružanju pomoći drugima kroz savjete o vježbanju i zdravijem načinu života, a posebno je veseli rad sa studentima.

Sara Kostović studentica je prehrambene tehnologije, autorica knjige o prehrani sportaša - Food&amp;Focus, food blogerica, sportska kolumnistica te buduća nutricionistkinja i certificirana fitnes trenerica. Obrazuje se na područjima pravilne prehrane i sporta, a zagovara način života koji i sama primjenjuje već dugi niz godina zbog dijagnosticiranih nutritivnih alergija.

Antonia Peroš psihologinja je i psihoterapeutkinja Sveučilišta u Splitu. U okviru svog radnog mjesta savjetuje studente te organizira i vodi različite aktivnosti iz područja upravljanja karijerama, generičkih vještina i mentalnog zdravlja. Kroz završni panel cijela priča će se zaokružiti diskusijom o temama kao što su važnost kvalitetnog sna, suočavanje sa stresom i mentalno zdravlje, koje su temelj za poboljšanje kvalitete života. Na ovaj način studentice i studenti imaju jedinstvenu priliku steći znanja i vještine koje će donijeti brojne benefite za njihovo zdravlje. Zato ne oklijevajte - neka promjena nabolje bude već danas!

Piše Ivan Gudelj

 

 

 

 

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!