Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
30.6.2023.
Gdanjsk: Sastanci tehničkih radnih skupina SEA-EU alijanse; o mobilnosti, komunikaciji i unutarnjoj organizaciji rada Galerija slika
P10100361.jpg P10100881.jpg P10101991.jpg P10102351.jpg P1010262.jpg P1010298.jpg P10103171.jpg P10103651.jpg P1010388.jpg P1010446.jpg P10105661.jpg P10105791.jpg

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 16
  • Cilj 17

Predstavnici devet partnerskih sveučilišta razgovarali su o mobilnosti, komunikaciji i unutarnjoj organizaciji rada SEA-EU alijanse za sljedeće četiri godine. Prvi dan Tjedna sastanaka uprave SEA-EU sveučilišta u Gdanjsku je zaključen sastancima Tehničke radne skupine SEA-EU i Tehničke radne skupine reSEArch-EU. 

Tijekom sastanka Tehničke radne skupine koja podupire djelovanje bitnih organa alijanse (Izvršnog i Upravnog odbora), prvi govornik bio je profesor Fidel Echevarría sa Sveučilišta u Cádizu. Koordinator SEA-EU-a govorio je o zahtjevu Europskog odbora da se pripremi opis jedinstvenih akcija unutar projekta Europskog sveučilišta koje se ne financiraju kroz Erasmus+ inicijative.

Zatim su predstavnici svakog sveučilišta predstavili svoje timove i ukazali na ključne aspekte komunikacije i organizacije rada u SEA-EU 2.0. Predsjedavajuća na sastanku, Irene de Andrés sa Sveučilišta u Cádizu, govorila je o promjeni u sustavu zapisnika (kratki sažeci sa sjednica). Drugi su smatrali da su pitanja tečne komunikacije, web stranice ili redovitih sastanaka najvažniji.

- Uloga našeg tima je podrška koordinatorima radnih paketa i koordinatorima alijanse, ali trebali bismo i podržavati jedni druge - rekla je Marlena Rutkowska-Myzyk, voditeljica projekta SEA-EU na Sveučilištu u Gdanjsku. - Možda ponekad zaboravimo koliko je važna razmjena dobrih praksi ili dijeljenje dobrih iskustava. Htjela bih da naša grupa bude primjer dobro organiziranog rada za cijeli SEA-EU.

Glavna tema sastanka tehničke radne skupine SEA-EU bila je mobilnost. Povećanje opće mobilnosti za 50% cilj je za sljedeće četiri godine koji je Europski odbor zadao projektu koji ulazi u svoju drugu fazu. Sudionici su raspravljali o poslovnim putovanjima i organizaciji online sastanaka u okviru programa kao što su Staff Week, Blended Intensive Programmes ili International Weeks. O suočavanju s ovim izazovom i praćenju svih aktivnosti i događanja unutar SEA-EU je govorio Juan Ramon Real sa Sveučilišta u Cádizu.

Članovi Tehničke radne skupine SEA-EU također su raspravljali o kojim informacijama treba proslijediti Izvršnom odboru. Maria Grima Calleja sa Sveučilišta na Malti primijetila je kako vrijedi razmisliti koje predmete proslijediti Izvršnom odboru, koje Upravnom odboru, a koje prorektorima SEA-EU sveučilišta.

Na kraju sastanka, Irene de Andrés govorila je o procesu izrade službene SEA-EU web stranice za koju se očekuje da će početi s radom do jeseni 2023. godine.

Tehnička radna skupina ReSEArch-EU

U isto vrijeme održan je sastanak Tehničke radne skupine reSEArch-EU, fokusiran na nadolazeće projekte i proračun inicijative.

Razgovarali smo o prekretnicama i drugim akcijama koje trebamo provesti u lipnju, kao što su naša platforma, zahvaljujući kojoj znanstvenici ne samo da mogu steći kvalifikacije, već i kontaktirati investitore, ili pilot akcije koje imaju za cilj informiranje naših dionika', kaže koordinatorica tehničke radne skupine reSEArch-EU, Laura Martín sa Sveučilišta u Cádizu. 'Također smo raspravljali o sljedećim prekretnicama i drugim radnjama koje ćemo morati poduzeti u budućnosti. Većina njih se odnosi na politiku upravljanja podacima u cijeloj alijansi.'

Drugog dana Tjedna sastanaka uprave, SEA-EU Vijeće učenika te Odbori gradova i luka nastavit će s raspravama.

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!