Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
23.3.2023.
HAZ Split u cilju pružanja podrške studentskim poduzetničkim idejama ovog proljeća organizira niz predavanja Galerija slika
VISUAL.jpeg WhatsApp-Image-2023-03-22-at-07.52.09.jpeg WhatsApp-Image-2023-03-22-at-07.52.46-1.jpeg WhatsApp-Image-2023-03-22-at-07.52.46-3.jpeg WhatsApp-Image-2023-03-22-at-07.52.46-4.jpeg WhatsApp-Image-2023-03-22-at-07.52.46-5.jpeg WhatsApp-Image-2023-03-22-at-07.52.46.jpeg

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 8

Potaknuti studente na veći angažman u pogledu ostvarivanja poduzetničkih ideja, prevladavanje straha pri iskazivanju svojih ideja, želja za međusobnim umrežavanjem i interdisciplinarnošću, tek su dio onoga na što će se u svom budućem radu fokusirati splitski ogranak HAZ-a Hrvatske akademske zajednice; studentske i akademske udruge koja promiče razvoj visokog obrazovanja, njegovanje kulturne baštine.

Naime, prošle godine za predsjednika splitske grupe izabran je Leonardo Pavlović, student diplomskog studija Kemijsko-tehnološkog fakulteta, a uz njega vodstvo čine još i tajnica Karmen Periša s KTF-a, potpredsjednik Petar Mikelić s FESB-a i potpredsjednica Rubina Kapić s KTF-a.

- Svrha udruge je promicanje razvitka i unapređenja visokog obrazovanja i znanosti u Hrvatskoj te također dajemo svoj doprinos razvoju dijaloga, tolerancije i civilnog društva. Uz to, kako smo i sami studenti, primijetili smo kako se naši kolege često boje predstaviti svoje ideje ili ne znaju kome i kako se obratiti za realizaciju. Stoga nam je želja ohrabriti ih i potaknuti na suradnju, pružiti im podršku – kazao nam je Leonardo Pavlović, u tom smislu najavivši i iduću aktivnost.

- Kako bismo im pokazali kako od ideje doći do proizvoda, organizirali smo istoimeno predavanje za sve studente našeg Sveučilišta na kojem će studentice KTF-a Natalija Bulaš, Karmen Periša, Anita Pitarević izložiti cijelu proceduru prijave projekta od načina prijave, financiranja i slično, na primjeru proizvodnje piva "Brucošica" - otkrio nam je Pavlović. Predavanje će se održati u srijedu, 29. ožujka s početkom u 14 satu u dvorani F402 na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu.

Slična događanja očekuju naše studente u travnju i svibnju, primjerice idući mjesec je već rezerviran za temu "Strategija od polja do stola – novi pristupi održivosti prehrane u Europi", a u petom mjesecu će biti i riječi o iskustvima života i rada u Sjedinjenim Američkim Državama, kroz program "Work &Travel".

Udruga HAZ, čiji splitski ogranak broji 50-ak članova, uz savjetovanje i podršku studentima radi i svoje projekte u koje se mogu uključiti, primjerice prošlih godina organizirali su konferenciju "Participacija osoba s invaliditetom u političkom životu", pri čemu je bio naglasak na važnu temu socijalne inkluzije; zatim i Nacionalni medicinski kongres na kojem je naglasak bio na mentalnom zdravlju.

Udruga HAZ već tradicionalno organizira i godišnji kamp u Stobreču, te konferenciju na Sveučilištu u Splitu, što je projekt u suradnji sa Hanns-Seidel-Stiftung organizacijom u Hrvatskoj. Na kampu se okupe članice i članovi HAZ-a diljem Hrvatske iz Osijeka, Rijeke, Zagreba Splita i Mostara.

- Raznolikost ljudi unutar naše zajednice daje nam posebnu dimenziju te pozivamo sve studente koji se žele uključiti u rad da nam se pridruže – kazao je Leonardo Pavlović. Za članstvo je ispunjenu pristupnicu potrebno poslati na mail splithaz@gmail.com.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!