Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
18.3.2022.
HUMANITARNA AKCIJA; Pomoć za raseljene osobe iz Ukrajine

Ciljevi

  • Cilj 1
  • Cilj 2
  • Cilj 3

Od početka ratne agresije na Ukrajinu, Sveučilište u Splitu izražava podršku i suosjećanje s ukrajinskom akademskom zajednicom, ali i s cjelokupnim ukrajinskim narodom.

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Split, Sveučilište pokreće humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda te higijenskih potrepština za odrasle i djecu pod nazivom; Pomoć za raseljene osobe iz Ukrajine.

Sakupljanje humanitarne pomoći kreće 21. ožujka i traje do 25. ožujka 2022., a kutije za potrebne artikle bit će postavljene na svim fakultetskim sastavnicama, odjelima i samostalnim studijima Sveučilišta u Splitu.

Pozivamo djelatnike našeg Sveučilišta, studente kao i sve ljude koji su u mogućnosti pomoći da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji. Iako je prošlo više od trideset godina kada je nama pomoć trebala, još su kristalna sjećanja na ta vremena. Ne propustimo pomoći ljudima kojima je pomoć sada neophodna.

Prikupljena humanitarna pomoć namijenjena je ukrajinskim prognanicima koji su privremeni dom pronašli u Republici Hrvatskoj.

 

Lista potrebnih proizvoda

PREHRAMBENI PAKET:

brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblje konzerve, mesne konzerve, marmelada.

 

HIGIJENSKI PAKET:

Sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, brijač jednokratni 5/1, higijenski ulošci 10/1

 

DJEČJI PAKET:

pelene 42/1, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, hrana za bebe (kašica), žitne kašice / pahuljice 500 g, higijenske vlažne maramice.

Unaprijed zahvaljujemo svima.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!