Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
3.11.2022.
Humanitarna brucošijada ‘Studenti za Petrinju’ na splitskom kampusu nadmašila očekivanja Galerija slika
brucosijada-foto-Jakov-Matic-1.JPG brucosijada-foto-Jakov-Matic-2.JPG

Ciljevi

  • Cilj 10

DJ Leete, Bend 058, Grupa Best, Taxi bend, Giuliano, Cambi i Petar Dragojević, točno tim redoslijedom su na listopadskoj Humanitarnoj brucošijadi - Studenti za Petrinju izvođači izlazili na pozornicu krcatog restorana "Kampus" i redali svoje hitove. 

- Nikad ne bih rekao da je ovo menza. Prostor je odličan – govori nam Giuliano netom nakon završetka nastupa.

A za ovu ludnicu zaslužan je Studentski centar u Splitu i Studentski katolički centar Split (SKAC St), koji više godina u ovo vrijeme organizira razne humanitarne akcije. Iz splitskog SKAC-a ne mogu sakriti oduševljenje.

- Zahvaljujemo se SC-u na suradnji, svim izvođačima, volonterima, ekipi koja je na bilo koji način pridonijela događaju. Posebno zahvaljujemo mladima koji su se odazvali i koji su dali svoj prilog za ovu humanitarnu priču. Ove godine skupljamo za potrebite u Petrinji. Već dvije godine volontiramo na terenu i dijelimo frustracije tamošnjeg stanovništva zbog neadekvatnog i sporog rješavanja njihovih muka, posebno stambenog pitanja – govori Doris Nazor, voditeljica Volonterskog centra mladih pri splitskom SKAC-u.

Ovaj je koncert ujedno bio i uvod u najveću volontersku akciju u Hrvatskoj imena 72 sata bez kompromisa, koji je ove godine okupio više od 600 volontera u gradu Splitu koji su tri dana radili brojne akcije u korist naših građana. Prepoznatljive zelene majice i ove su večeri bile na usluzi studentima na brucošijadi. Tri pandemijske godine studenti nisu imali brucošijadu, stoga i ne čudi ovoliki interes.

– Mi smo željeli organizirati klasičnu brucošijadu, ali kad smo čuli da splitski SKAC u isto vrijeme planira humanitarni koncert, ponudili smo im da se on održi na brucošijadi. Kao što vidite, akcija je uspjela – govori Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra Split, suorganizatora ove večeri.

Bolja studentska kombinacija od ove ne postoji: dobra zabava i plemenita svrha u vrhunskom studentskom prostoru. S time se slažu i iz "Taxi benda", čiji članovi šest godina nastupaju na humanitarnim koncertima u organizaciji SKAC St-a.

– Svake nam je godine bilo lijepo, ali nikada kao ove. Prošle smo godine skupljali za sigurnu kuću koja brine o ženama žrtvama obiteljskog nasilja, a ove za Petrinju. Svi mi zarađujemo od glazbe i najmanje što možemo je odraditi nešto humanitarno za ljude u potrebi. Rado ćemo se odazivati svake godine – govori Mladen Akrap, frontmen "Taxi benda".

- Atmosfera je bila odlična. Mladi su ljudi uživali. Ja sam uživao, a još više kad znam da se skupilo više novca od očekivanog – zaključuje Petar Dragojević, koji je bio i posljednji izvođač te večeri. Humanitarna akcija je trajala cijelog listopada, a na brucošijadi se skupilo 75 posto od potrebnih 75.000 kuna. Bravo studenti! Bravo izvođači! Bravo volonteri!

Još uvijek možete podržati ovu humanitarnu akciju uplatom na broj računa: HR4824840081502026928

Piše: Matej Sunara

Foto: Jakov Matić

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!