Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
26.7.2021.
I još malo splitskog zlata s UniSport Finals 2021

ZLATNE KOŠARKAŠICE

Najbolje, a naše!

Košarkašice Sveučilišta u Splitu, u ponedjeljak stavile su zlatnu medalju oko vrata i postale državne sveučilišne prvakinje!

Na putu do zlata stajale su im košarkašice Sveučilišta u Zagreb i Sveučilišta u Osijeku. Naše košarkašice pobijedile su Zagrepčanke rezultatom 62:58, dok su cure iz Osijeka ostale poražene s puno vise koš razlike, 76:36.

Zahvaljujemo našim curama što nas čine ponosnima, također zahvaljujemo @malamiha što je odlučno vodila cure do samog vrha!

 

ZLATNI RUKOMETAŠI

Srce su ostavili na terenu, a zlatnu medalju stavili oko vrata!

Rukometašima Sveučilišta u Splitu na putu do zlata stajale su dvije ekipe, ekipa Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Osijeku. Kako se situacija na terenu zakomplicirala protiv Zagrepčana i na kraju ostali X, uvjet za osvajanje titule državnog sveučilišnog prvaka bio je pobijediti Slavonce s +6 razlike. Naši momci su to uspjeli i to s više gol razlike nego što je bilo potrebno, čak +10.

Titula najboljeg golmana i igrača također je ostala u Splitu, a zasluženo su je dobili Luka Baković i Ivan lozina.

Trener Ante Burger i pomoćni trener Mirko Bašić vodili u naše momke kroz UniSport Finalse 2021, a cijelom ti mu zahvaljujemo su nas učinili ekstra ponosnima.

 

ZLATNE TENISAČICE

Za treće zlato koje je ostalo u Splitu zaslužne su naše divne tenisačice.

Teniski tereni na Firulama donijeli su sreću našim tenisačicama.  Za zlato trebale su odigrati samo dva seta, što su uspješni i odradile!

Sveučilište u Dubrovniku pobijedile su rezultatom 2:1, dok ih je polufinalu čekala ekipa Sveučilišta u Osijeku. Savladavši i Osječanke rezultatom 2:0 osigurale su prolazak u finale!

U ponedjeljak na istom terenu našle s curama iz Zagreba, koje su također dominirale kroz cijelo natjecanje. Kvaliteta tenisačica Sveučilišta u Zagrebu naše cure je dodatno motivirala te su uvjerljivo pobijedile rezultatom 2:0 i postale države sveučilišne prvakinje.

Tekst: UniSport Split

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!