Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
9.11.2023.
I ove akademske godine nastavlja se humanitarna akcija Humano srce splitskog sveučilišta za udrugu MoSt Galerija slika
IMG_2052.JPG IMG_2082.JPG IMG_2087.JPG IMG_2063.JPG

I ove akademske godine Sveučilište u Splitu nastavlja humanitarnu akciju Humano srce splitskog sveučilišta, tijekom koje će se svakog tjedna srijedom dijeliti večera  korisnicima prenoćišta za beskućnike Udruge Most.  

Akcija je ponovno je započela u srijedu 8. studenog kada su večeru, koju je pripremio Studentski centar, korisnicima podijelili predstavnici Uprave Sveučilišta prorektor za strateško planiranje i upravljanje prof. dr. sc. Boris Maleš, prorektor za znanost i kvalitetu prof. dr. sc. Igor Jerković i predsjednik Studentskog zbora Jerko Šarić.

Mladen Božanić , voditelj Centra za beskućnike koji trenutno skrbi o 34 korisnika, izrazio je zadovoljstvo nastavkom akcije koja se već ranije pokazala iznimno uspješnom obzirom da u njoj participiraju sve sastavnice, odjeli i studiji Sveučilišta financiranjem obroka korisnicima te sudjelovanjem zaposlenika i studenata u posjetu prenoćištu i podjeli hrane.  Studentski centar pak sudjeluje na način da priprema i dostavlja hranu.

Ovim akcijom, koja je na prijedlog rektora prof.dr.sc. Dragana Ljutića jednoglasno prihvaćena odlukom Senata, Sveučilište još jednom želi pokazati da je pokretač ili aktivan sudionik svih društvenih zbivanja u svojoj lokalnoj sredini, pa i onih kojima je cilj pomoć u situacijama kada je to najpotrebnije.

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!