Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
4.9.2023.
International Summer School 2023  ''New Challenges for European Integration  – the Ukrainian War and its Implications'' Galerija slika
IMG-20230904-WA0004.jpg IMG-20230904-WA0008.jpg

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 16
  • Cilj 17

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu danas je započelo održavanje Međunarodne ljetne škole na temu ''New Challenges for European Integration – the Ukrainian War and its Implications'', u zajedničkoj organizaciji Europa Instituta Sveučilišta Saarland, SEELS Mreže i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Na Ljetnoj školi sudjeluje više od dvadeset polaznika iz šest država, koji će do subote 9. rujna slušati predavanja profesora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Sjeverne Makedonije, Srbije i Ukrajine. U sklopu Ljetne škole, koja je financirana od strane Njemačke službe za akademsku razmjenu DAAD i Saveznog ministarstva vanjskih poslova Njemačke, održat će se i različite konferencije i stručne diskusije, a cjelokupni program se odvija na engleskom jeziku.

Prvi dan Međunarodne ljetne škole otvoren je uvodnim izlaganjem organizatora prof. dr. sc. Petra Bačića s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, a predavanja su održali prof. dr. Roman Petrov sa Sveučilišta u Kijevu ('Why is there war in Ukraine? History, context, developments') te prof. dr. Thomas Giegerich s Europa Instituta Sveučilišta Saarland ('Public International Law in Times of War').

Ovo je već peta Međunarodna ljetna škola koja se u sličnom formatu organizira na Pravnom fakultetu u Splitu. U ime organizatora, prof. Petar Bačić je najavio da će se u fokusu ovogodišnje ljetne škole, između ostalog, naći važne i aktualne teme poput budućnosti politike proširenja Europske unije, reakcije EU na rat u Ukrajini, međunarodnog humanitarnog prava, nove strategije europske susjedske politike, te razvoja europske sigurnosne strategije.

Foto:PRAVST

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!