Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
31.10.2023.
Izložba svih radova pristiglih na Natječaj za najbolji likovni rad u sklopu projekta „Prozori u svijet umjetnosti Galerija slika
pozivnica-prozori-u-svijet-umjetnosti-1.png

Ciljevi

  • Cilj 11
  • Cilj 17

Izložba svih likovnih radova pristiglih na Natječaj za najbolji likovni rad u sklopu projekta „Prozori u svijet umjetnosti 2023. (Povijesna i kulturna baština Splitsko-dalmatinske županije)“ održat će se od 3. do 7. studenoga u Sveučilišnoj galeriji, R. Boškovića 31. Svečano otvaranje će biti upriličeno u petak, 3. studenog, u 12 sati.

Sveučilište u Splitu je sa Splitsko-dalmatinskom županijom tijekom travnja provelo ovaj Natječaj, kojem je tema bila „Kulturna baština Splitsko-dalmatinske županije“. Pravo sudjelovanja imali su svi osnovnoškolci Splitsko-dalmatinske županije od petog do osmog razreda; svi učenici iz srednjih škola naše  županije te studenti Sveučilišta u Splitu.

Podsjetimo, u kategoriji učenici osnovnih škola najbolji rad je imao Nikola Vučemil (OŠ Ivana Gorana Kovačića, Cista Velika) 5. razred, uz mentoricu Sanju Stipanović, među srednjim školama prvo mjesto osvojio je Talha Tatar (Klesarska škola, Pučišća), uz mentoricu Petru Lušić, dok je među studentima najbolja bila Petra Perković sa splitske Umjetničke akademije.

Nagrade najboljim radovima po izboru Povjerenstva bile su uručene na proslavi Dana Sveučilišta u Splitu 2023. učenicima i njihovim mentorima te studentima. Prvoplasirani učenici i studenti po pojedinoj kategoriji dobili su i novčane nagrade.

Virtualnu izložbu nalazi se na YouTube kanalu Sveučilišta na linku: https://www.youtube.com/watch?v=OnHeqBskvJo

Projekt je koordinirala  voditeljica Sveučilišne galerije Helena Trze Jakelić.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!