Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
1.12.2023.
Izložba u povodu deset godina djelovanja Odsjeka za dizajna vizualnih komunikacija UMAS-a
Otvorenje izložbe DVK 2013—2023 u Galeriji MKC / Dom mladih u Splitu / 7. 12. u 19 sati

U četvrtak 7. prosinca u 19 sati u Galeriji MKC / Domu mladih u Splitu otvara se izložba DVK 2013—2023. koja je nužno sažeti “snapshot" proteklih deset godina djelovanja Odsjeka za dizajna vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu. Takav pregled pruža priliku za refleksiju o pređenom putu, dosezima i ulozi DVK unutar akademskog sustava i obrazovanja za dizajn. To je i poticaj za barem okvirnu valorizaciju uloge koju je ovaj studij dizajna vizualnih komunikacija u razdoblju od nastanka do danas obavio u svom neposrednom okruženju, kao i potencijale koje lokalnoj i široj zajednici nudi u budućnosti, ali i o aktualnoj široj društvenoj situaciji i predstojećim izazovima (posebno onima u vezi klimatskih, ekoloških i tehnoloških promjena).

Izložba će biti otvorena do 21. 12. 2023.

organizator: Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu

partner: MKC, Split

pokrovitelji: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Split

Kao uvod u izložbu, u utorak 5. prosinca s početkom u 18.30 u Razredu Doma mladih (Ulica Slobode 28, južni ulaz, 3. kat), izv. prof. dr. sc. Ivica Mitrović s Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, gost je u posljednjem ovogodišnjem izdanju programa Krovna tema koji provodi Multimedijalni kulturni centar Split u suradnji s community radijem KLFM.

Mitrović je dio tima i kustos diskurzivnog programa hrvatskog paviljona na ovogodišnjem 18. Venecijanskom bijenalu, međunarodnoj izložbi arhitekture, te suurednik knjige “Dizajn u suživotu - refleksije o sustavnim promjenama”. Više od dvadeset godina radi na promociji i uvođenju kritičkog dizajna, a kasnije i spekulativnog dizajna kao novih specijalizacija u području dizajna u Hrvatskoj i regiji. Kroz svoju se istraživačku praksu bavi spekuliranjem o novim tehnološkim, ali i društvenim, ekonomskim i političkim konstelacijama budućnosti korištenjem dizajna kao medija.

Mitrović je bio dopredsjednik Hrvatskog dizajnerskog društva, a trenutno je pročelnik Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u drugom mandatu te član i jedan od suosnivača KLFM radio kolektiva.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!