Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
14.7.2023.
Jaka futsal konkurencija stiže u Split Galerija slika
Futsal_1.jpg Futsal_2.jpg thumbnail_UniST_momčad_futsal.jpg

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 5

Dok sunce prži splitskim ulicama, u hramu futsala na Gripama momčad Sveučilišta u Splitu dodatno je užarila atmosferu sa završnim pripremama za Europsko sveučilišno prvenstvo. Među 700 akreditiranih sudionika, domaća ekipa ima iznimnu čast zaigrati pred domaćim navijačima, na najvećem sportskom događaju ovoga ljeta u gradu Splitu.

Konkurencija koja dolazi u Split je iznimna. Ukupno 32 ekipe, 20 u muškom i 12 u ženskom dijelu natjecanja, borit će se za vrijedne i jedinstvene pehare najboljih predstavnika sveučilišnog futsala. Vrijednost ove međunarodne manifestacije potvrđuje sudjelovanje 27 sveučilišta iz 17

zemalja. Momčad splitskih studenata prožeta je iznimnim vrijednostima sporta i obrazovanja, snagom karaktera i timskog duha. U dresu splitskog Sveučilišta igrat će akademski građani, brojni futsaleri 1. HMNL i Elitne futsal lige, sadašnji i bivši reprezentativci Hrvatske u selekcijama različitih dobnih uzrasta. Na čelu je izbornik Duško Martinac, ikona futsala, kapetan Vrgorca i pomoćnik izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije.

"Bliži se dan početka Prvenstva, treniramo što je moguće bolje i nadamo se dobrom rezultatu. Volio bih da publika dođe na tribine. Mislim da Split i okolica vole futsal i da će to pokazati. Mislim da će biti zanimljivo natjecanje u obje kategorije, dolaze zanimljive ekipe iz Azerbajdžana, Gruzije i Portugala, tu su i Finci, Šveđani. Nadamo se da ćemo u što boljem izdanju  predstaviti naše Sveučilište", najavio je izbornik Martinac.

Jedinstvenu skupinu splitskih futsalera predvodi kapetan Ante Crnjac, dijete studentskog sporta koji u svom životopisu ima zavidne aktivnosti UniSport tima, od organizacije različitih sportskih manifestacija, do igranja za AFC Universitas i treniranja AFCU dice.

"Treniramo dobro, ekipa je u dobrom ozračju i imamo visoke ciljeve s obzirom da smo domaćini ovog Prvenstva. Sve pozivam da dođu u dvorane na Gripama i na Poljudu, da podrže sve ekipe i cjelokupan događaj, ali i da pokažemo svi skupa tko je na domaćem terenu", uzbuđeno je poručio kapetan Crnjac.

Od 18. do 26. srpnja, na Gripama i na Poljudu, čvrsto i odlučno domaći predstavnik ostavit će srce na terenu na ponos Sveučilišta i grada Splita. Vrućine na terenu uz vruću atmosferu i podršku s tribina bit će dodatna motivacija mladim i talentiranim studentima futsalerima na putu do ostvarenja sna. Podržite ih i vi, vrata dvorana na Gripama i na Poljudu besplatno suotvorena za sve ljubitelje futsala. "Moja si kuća, moj si dom…"

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!