Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
22.9.2022.
Jednodnevna online radionica

Hrvatski centar kompetencija za HPC u okviru webinara Srca, 5. listopada 2022., od 9 do 15 sati, organizira jednodnevnu online radionicu "Korištenje računalnog klastera Isabella" namijenjenu svim sadašnjim i budućim korisnicima računalnog klastera Isabella.

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Za korisnike koji nisu upoznati s radom u Linuxu ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, Srce je pripremilo kratak online tečaj namijenjen samostalnom učenju pod nazivom "Linux za korisnike Isabelle". Važan preduvjet za sudjelovanje na ovoj radionici za sve prijavljene polaznike je položena provjera znanja u sklopu tečaja "Linux za korisnike Isabelle" najkasnije do nedjelje, 2. listopada 2022. Poveznica za prijavu na radionicu "Korištenje računalnog klastera Isabella" je na https://www.srce.unizg.hr/kalendar/radionica-koristenje-racunalnog-klastera-isabella/2022-10-05

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem email kontakta na adresu isabella@srce.hr.

Klaster Isabella trenutno korisnicima pruža 135 računalnih čvorova sa 270 CPU procesora sa 3.100 CPU procesorskih jezgri, te 12 grafičkih procesora, 16 TB radne memorije i 756 TB dijeljenog podatkovnog prostora. Više informacija o načinu podnošenja zahtjeva za pristup klasteru možete dobiti na poveznici Prijava - Računalni klaster Isabella - wiki.srce.hr.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!