Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
8.4.2022.
K. I. P.  2 u Sveučilišnoj galeriji Galerija slika
maska2.jpg NIKOLA-SANDULOVI-3.jpg pozivnica-kip-2-002.jpg

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17

Studentska kiparska izložba naziva K. I. P.  2 svečano će biti otvorena u četvrtak, 14.travnja 2022. u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji, Ruđera Boškovića 31, Split.

Ideja i cilj ove izložbe jest promocija studentskog kiparskog rada i rada Umjetničke akademije kako bi na taj način približili javnosti umjetničke dosege i doprinose studenata. Izložbeni koncept uredili doc. mag.  art. Đani Martinić, asistenti  mag.art.  Goran Balić i mag. art. Duje Matetić s Odsjeka za kiparstvo Umjetničke akademije Sveučilišta  u Splitu.

Izložbu će predstaviti autor teksta kataloga mag. edu. povijesti i povijesti umjetnosti Duje Jakovčević, a prilikom otvorenja pozdravnu riječ uputit će i redoviti prof. ak. kipar Kažimir Hraste

Na K.I.P. 2 izlažu PETAR BOSNIĆ,  KARMEN BUŠIĆ, MARKO ĆURIĆ, ANAMARIJA KAHRIĆ, MIRNA MARKOTIĆ, PIA MIDŽOR , MAGDALENA MODRIĆ, PETRA PERKOVIĆ, ROKO DRŽISLAV REBIĆ, RUŽICA RIMAC, NIKOLA SANDULOVIĆ,DANIJELA SKOKANDIĆ, NIKOLINA VELJAČIĆ, TAJANA VELJAČIĆ.

Duje Jakovčević u tekstu osvrnuo se na izložbu te je dao kaleidoskopski pregled onoga što studij kiparstva Umjetničke akademije u Splitu danas nudi kao svoja reprezentativna ostvarenja.

(…) Uzevši u obzir sâmu tehničku vještinu njihova oblikovanja, kao i njezine neizbježne intelektualne i idejne temelje – to je potpuno zaslužena kritička ocjena, daleko od svakog prigodničkog laskanja. No neka nam to ne bude razlogom za samodopadnost, nego poticajem za daljnje promišljanje uloge umjetnosti u životu našeg grada i njegovu unaprijeđenju. Samo na taj način ovim ćemo mladim autorima odati priznanje kojeg su se zbilja dokazali dostojnima.

Izložba ostaje ostvarena do 3. svibnja 2022., a ostvarena je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!