Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
11.5.2023.
Kirurg londonske Kraljevske nacionalne ortopedske bolnice i proslavljeni veselač Jan Herzog predavat će splitskim studentima

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 4
  • Cilj 17

Već treću godinu za redom program Međunarodne regate Sv. Duje obogaćen je edukativnim meetup-om "Lessons from the boat", u kojem bivši veslači i olimpijci, a danas uspješni stručnjaci u svojim poslovnim poljima, dijele znanja i iskustva splitskim studentima na uvijek goruću temu dualnih karijera.

Spinit inkubator će u petak, 12. svibnja u 18 sati postati središte okupljanja studenata, sportaša, alumni zajednice, poduzetnika i medicinira na, sada već tradicionalnom, skupu s podtemom Medicine and sport. Istaknuti predavač bit će Jan Herzog, bivši njemački veslački reprezentativac, olimpijac i brončani medaljist Svjetskog prvenstva koji danas radi kao kirurg u Kraljevskoj nacionalnoj ortopedskoj bolnici, Royal National Orthopaedic Hospital, kao i bolnicama Spire Bushey i St John & St Elizabeth.

Okupljenima će podijeliti svoje tajne uspjeha u oba područja, kako sportskom, tako i poslovnom, uključujući i savjete na koji način studiranje može pridonijeti sportskoj izvrsnosti. Naravno, neće izostati tema poput one kako balansirati fizički umor koji donosi bavljenje sportom te intelektualni napor studiranja, kako ostati fokusiran i optimalno upravljati svojim obavezama i slobodnim vremenom i slične. Cilj je potaknuti studente na razmišljanje o budućim karijerama, pomoći u razvoju vještina i specifičnih stručnih znanja te podržati paralelno bavljenje sportom.

O predavaču

Jan Herzog bivši je njemački veslački reprezentativac, dvostruki olimpijac iz 2000. i 2004. godine, te brončani medalist u četvercu na Svjetskom prvenstvu 1997. godine. Diplomu humane medicine stekao je na njemačkom Sveučilištu u Rostocku, a od tada je radio kao liječnik u bolnicama i klinikama Münchenu, Hamburgu i drugima. Specijaliziran je za složene pedijatrijske i odrasle deformacije kralježnice, a stručnjak je za spinalnu fuziju za neurogenu bol i minimalno invazivne spinalne zahvate. Janova liječnička karijera uključivala je i sportsku medicinu, što ne čudi s obzirom na njegovu prošlost, veslačku i olimpijsku pozadinu. Radio je i kao medicinski savjetnik Njemačkog veslačkog saveza te sa sportašima na svim razinama natjecanja, od amatera do profesionalaca. Uključen je i u medicinska istraživanja u području sportske medicine.

Dvostruka karijera našeg istaknutog gosta, veslača i liječnika, jedinstveno je i impresivno postignuće, a njegov je uspjeh na oba polja dokaz predanosti, discipline i strasti za izvrsnošću. Kako to možete postići i sami saznajte 12. svibnja u 18 sati na meet-upu "Lessons from the boat".

Ideja iza Meetup-a

Kroz 20-godišnju tradiciju Međunarodne regate Sveti Duje, izmijenile su se brojne generacije vrhunskih europskih veslača, a neki od njih nastavili su dolaziti i nakon sportske karijere. Zajedničko im je to da su oni istovremeno profesionalci u različitim područjima, a njihove priče zanimljive s daškom posebnosti u karijerama. Kako je jedan od glavnih ciljeva Regate Sveti Duje povezivanje veslača i društva, bivših i sadašnjih studenta, lokalnog i međunarodnog, tako je došla ideja da regata postane platforma koja povezuje amaterski sport (osobito veslanje), profesionalne karijere i poslovni svijet. Iz te je ideje nastao MeetUp "Sport shaping careers", s naslovom "Lessons from the boat".

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!