Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
10.1.2024.
Koncert  kvarteta flauta Image u Sveučilišnoj galeriji

Ciljevi

  • Cilj 11
  • Cilj 17
Koncert kvarteta flauta Image, u sastavu Marija Bašić Markotić, Mila Lapov, Ana Vrvilo i Antonia Mikas, održat će se u subotu 13. siječnja u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji, Ruđera Boškovića 31. 

Na repertoaru su djela W. A. Mozart: Andante u F-duru, KV 616, arr. S.Hiby; F. Lhotka: Mala Suita I. Na osami, II. Pastirska III. U kolu; A. Rozman: I. Aqua, II. Ventus; I.Kuljerić: Silbanski tanac  uz goste: Goranu Grubić i Mariju Marević / flaute( Glazbena škola Josipa Hatzea) te Miju Matija Vrvila / udaraljke; A.Piazzolla: Libertango, priredio za dva kvarteta Tomislav Kalebić uz goste: Mandolinski kvartet Da Capo - Ivana Kenk Kalebić, 1. mandolina, Sandra Kovačević, 2. mandolina, Ivanka Prusac, gitara i Tomislav Kalebić, mandoloncello.

Kvartet flauta Image djeluje od 2013. godine kada je prvi put nastupio u okviru festivala komorne glazbe u Splitu u organizaciji udruge MAG. Kvartet čine diplomirane flautistice Marija Bašić Markotić, Mila Lapov, Ana Vrvilo te Antonia Mikas. Sve članice danas su nastavnice u osnovnim i srednjim glazbenim školama. U okviru MAGsezone, održale su zapažen samostalan koncert u pinakoteci samostana Gospe od zdravlja u veljači 2016. godine, pod pokroviteljstvom Odjela za kulturu i umjetnost grada Splita. Također, nastupale su  u okviru festivala „Ljetne čari klasične glazbe” u Dioklecijanovim podrumima u Splitu 2021., 2022. i 2023.godine, Mag festivala „Papandopulijada” 2021.godine,te održale cjelovečernje koncerte u Domu kulture Zvonimir u Solinu ( 2020. i 2022.godine) i u Hrvatskom domu Split (2021.). U 2022. godini, svojim cjelovečernjim koncertom u Alessandriji(Italija) otvorile su međunarodni flautistički festival Vivaldi Flute Week. Uz program posvećen  ženama skladateljicama predstavljene su i skladbe hrvatskih autora. U kolovozu 2023.godine održale su u Tresiviju (Italija)zapaženi cjelovečernji koncert u okviru međunarodnog festivala Le Altre Note, ovogodišnje tematike Harmonia Mundi/Notturno.

 
Marija Bašić Markotić diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Thea Tabake, a magistrirala na Conservatorio & Svizzera Italiana u Luganu (Švicarska) u klasi prof. Maria Ancillottia i njegovog asistenta Stefana Parrina. U akademskoj 2003./2004. godini dodijeljena joj je stipendija Reiffeisen banke (Lugano) kao najzaslužnijem studentu. Usavršavala se na raznim međunarodnim seminarima pod vodstvom vrsnih pedagoga (L. Kovacs, Susan Milan, F.Renggli, T.Coelho, V. Prats..). Surađivala je sa Simfonijskim puhačkim orkestrom HRM u Splitu te Splitskim komornim orkestrom. Kao članica Svjetskog orkestra mladih »Jeunesses Musicales del Mondo« je bila na turneji po Njemačkoj, Maleziji, Indoneziji i Tajvanu (2002.-2003.). Usavršavala se 2001. na glazbenoj akademiji u Pragu u klasi prof. J. Valeka. Sudjelovala je na raznim internacionalnim festivalima kao solist i kao član komornih ansambala ( Dani orgulja u Istri, International festival in Winterthur..).Surađuje sa orkestrom HNK Split, Zadarskim komornim orkestrom te Mandolinskim orkestrom Sanctus Domnio. Godine 2012. nastupila je u Paviji (Italija) kao članica međunarodnog sastava Borromeo Flute Quartet.  U ljeto 2019., 2022. i 2023. godine sudjelovala je u programu Erasmus+  kao profesor komorne glazbe i voditelj sekcijskih proba za drvene puhače u okviru Međunarodnog orkestra mladih u Esch-sur-Alzette (Luxembourg). Profesorica je flaute u Glazbenoj školi „Josipa Hatzea“ u Splitu.
 
Mila Lapov maturirala je flautu u klasi Danija Bošnjaka u Splitu, a diplomu je stekla na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Marine Novak 2004. godine. Iste se godine zaposlila kao profesorica flaute na Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu. Dobitnica je brojnih nagrada na Državnim natjecanjima studenata glazbe i plesa (1. nagrada 1994. i 2000., 2. nagrada 1998. i 5. nagrada 1996). Kao članica Međunarodnog simfonijskog orkestra mladih pod ravnanjem Igora Corettia nastupala je u Italiji, Austriji, Mađarskoj, Češkoj i Sloveniji. Osvojila je 2. nagradu na prvom Državnom natjecanju za studente puhače u Varaždinu 2004. godine. Surađivala je s Hrvatskim komornim orkestrom i Orkestrom splitskog narodnog kazališta. Sa gitaristom Josipom Dragnićem čini duo Allegro koji je u 5 godina djelovanja održao preko 50 samostalnih koncerata, a za koncert održan u prosincu 2009. godine u Maloj dvorani "Vatroslav Lisinski" nagrađen od strane Hrvatskog društva glazbenih umjetnika diplomom "Darko Lukić". Mila se redovito usavršava na seminarima poznatih flautista današnjice u Hrvatskoj i u inozemstvu. 

Ana Vrvilo je osnovnu glazbenu školu „ Lovro pl. Matačić“ završila u Omišu u klasi prof. Danija Bošnjaka i Sande Blažević - Radica, a srednju glazbenu školu „Josip Hatze“ u Splitu u klasi prof. Mile Lapov. 2012. godine magistrirala je flautu na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Ane Domančić - Krstulović. Tijekom školovanja sudjelovala je na brojnim regionalnim i državnim natjecanjima. Kao član kvarteta flauta održala je koncerte diljem Hrvatske (Zagreb, Slavonski Brod, Split, Solin ). Djelovala je i kao član Međunarodnog orkestra mladih u Neummarktu (Njemačka, 2004.). Usavršavala se kod svjetski priznatih pedagoga ( K. Šantl - Zupan, F. Renggli, R. Ghianni, S. Carreddu, M. Debeljak, M. Zupan ). Od 2008. godine honorarno radi u glazbenoj školi u Omišu, gdje je od 2012. stalno zaposlena. Od 2013. godine članica je Omiškog baroknog ansambla.

Antonia Mikas 2000. godine upisala je Glazbenu školu Josipa Hatzea u Splitu, smjer flauta, u razredu prof. Snježane Bosotina. Nakon četiri godine nastavlja učiti u klasi prof. Marije Bašić Markotić. Uz srednju glazbenu školu završava i opću gimnaziju „Marko Marulić“ u Splitu. Diplomirala je 2015. godine s odličnim uspjehom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marine Novak. Sudjelovala je na raznim natjecanjima i dobitnica je mnogobrojnih nagrada. Nastupala je na festivalu moderne glazbe Muzički biennale Zagreb kao solist te u izvedbama opera Slavuj Igora Stravinskog (2012.) i Madame Buffault Borisa Papandopula (2015.) uslijed čega je postala dobitnica dviju Rektorovih nagrada. Kao solist, nastupala je s Društvenim orkestrom Hrvatskog glazbenog zavoda, a surađivala je i sa Zagrebačkim puhačkim triom. Nastavnica je flaute u Glazbenom odjelu OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu. Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!