Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
7.6.2023.
Koncert u povodu 10. obljetnice osnutka ansambla Splitski virtuozi Galerija slika
thumbnail_04-–-kopija.jpg thumbnail_Splitski-virtuozi-i-Wladimir-Kossjanenko-ZD-2020-–-kopija.jpg

Ciljevi

  • Cilj 11

Ansambl Splitski virtozi slave 10. godišnjicu osnivanja koncertom koji će se održati u ponedjeljak, 12. lipnja u 20 sati u Hrvatskom domu Split.

Na programu je suita "Iz vremena Holberga" Edvarda Griega, drugi klavirski koncert Borisa Papandopula, Simple Symphony Benjamina Brittena te Mein Shimmy i Foxtrot iz opere "Loulou la languide" Ive Tijardovića. Solistica na klaviru je pijanistica Vesna Podrug.

Ovaj koncert dio je Jadranske turneje Splitskih virtuoza koja započinje 10. lipnja s koncertom u Kneževom dvoru u Dubrovniku, a nastavlja 11. lipnja s tradicionalnim koncertom u Jedriličarskom klubu Marine Kaštela, 13. lipnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, 14. lipnja u Istarskom Narodnom Kazalištu u Puli i 15. lipnja u katedrali u Senju.

Prije deset godina Splitski virtuozi održali su svoj prvi koncert u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Splitu. Proteklih godina ansambl se etablirao kao jedan od vodećih gudačkih orkestara u Hrvatskoj. Uz kontinuiranu podršku Ministarstva kulture i Marine Kaštela ostvario je brojna uspješna gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, izveo više od 75 kompozicija od baroka do 21. stoljeća u suradnji s istaknutim hrvatskim i međunarodnim solistima. U koncertnim projektima orkestra sudjelovalo je više od sto glazbenika iz 19 zemalja.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!