Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
28.4.2023.
KTF Split organizator 25. jubilarnog međunarodnog znanstveno-sportskog natjecanja Tehnologijada 2023. Galerija slika
IMG_4888.JPG IMG_4890.JPG IMG_4956.JPG IMG_4980.JPG IMG_4982.JPG IMG_4987.JPG IMG_4992.JPG IMG_4998.JPG IMG_5011.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu (KTF) je ove godine organizator 25. jubilarnog međunarodno znanstveno-sportskog natjecanja Tehnologijada 2023. koje se održava od 24. do 30. travnja u hotelu Medena.

Predsjednica Glavnog organizacijskog odbora Patricia Ćutuk, studentica KTF-a, kazala je kako na ovogodišnjoj Tehnologijadi sudjeluje oko 550 studenata, koji uz splitski KTF, dolaze s još sedam fakulteta iz Hrvatske i Slovenije: Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije iz Zagreba, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta iz Zagreba, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Osijeka, Metalurškog fakulteta iz Siska, Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba, Grafičkog fakulteta iz Zagreba i Fakulteta za kemiju i kemijsku tehnologiju iz Ljubljane (Slovenija).

- Cilj same Tehnologijade je da se studenti bolje povežu kroz sportska i znanstvena natjecanja i druženje. Studentima sudionicima daje priliku za upoznavanje, razmjenu iskustava i podizanje svijesti o važnosti struke. Kontakti i poznanstva stečeni na Tehnologijadama važan su zalog za uspješne buduće profesionalne suradnje te vrijeme provedeno zajedno, sa studentima svih tehnoloških fakulteta iz RH, smatra se najvažnijim segmentom natjecanja – kazala je Patricia Ćutuk.

Studenti se natječu u osam sportskih disciplina: šah, košarka (M/Ž), nogomet (M/Ž), odbojka, plivanje, cross i stolni tenis, a u znanstvenom dijelu natjecanja predstavljaju svoje znanstvene radove provedene na fakultetima koje ocjenjuje stručno povjerenstvo.

- U znanstvenom dijelu sa svakog fakulteta može sudjelovati 5 izlagača. Ove godine su prijavljena 33 rada, ekipno i pojedinačno. Radove ocjenjuje osam profesora sa svakog fakulteta sudionika, no ne sudjeluju u vrednovanju radova onih studenata koji dolaze s njihove sastavnice – objasnila nam je Ana Herceg, voditeljica znanstvenog dijela Tehnologijade.

Svoje zadovoljstvo studentskim radovima i prezentacijama iskazala je i doc. dr. sc. Nives Vladislavić s KTF-a, jedna od članica žirija.

- Uvijek nas pozitivno iznenade načini na koji studenti prezentiraju svoje radove, mnogima od njih je ovo prvo javno izlaganje, a dosta ih ima i znanstvenog potencijala. Naši studenti kroz svoje obrazovanje zaista dobiju dobro znanje, koje kasnije koriste u rješavanju problema u realnom sektoru – zaključila je docentica Vladislavić.

Uz Kemijsko–tehnološki fakultet u Splitu, organizatori Tehnologijade su i njegov Studentski zbor i Studentski zbor Sveučilišta u Splita, uz brojne sponzore: TOMMY, Pivac, Pliva, Aluflexpack, Omial Novi, Spegra, Fornix, INA i Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije.

Organizacijski tim čine članovi Studentskoga zbora Kemijsko–tehnološkog fakulteta te studenti sportaši i volonteri s Fakulteta. Izvršni organizacijski odbor Tehnologijade 2023. su predsjednica Glavnog odbora Patricia Ćutuk, zamjenica predsjednice Glavnog odbora Hanna Pećar, voditelj sportskog dijela Tehnologijade Nikola Marinović, zamjenik voditelja sportskog dijela Tehnologijade Luka Marjan Alešković, voditeljica znanstvenog dijela Tehnologijade Ana Herceg, zamjenik voditeljice znanstvenog dijela Tehnologijade Dražen Čalić.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!