Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
23.3.2022.
Matko Trebotić donirao vrijedno umjetničko djelo Galerija slika
IMG_9254.JPG IMG_9267.JPG IMG_9275.JPG IMG_9285.JPG

Poznati splitski umjetnik Matko Trebotić svoje djelo "Boja kamena", 2020., dimenzije 110 x 125 cm, kombinirana tehnika na platnu donirao je Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Primopredaja umjetničkog rada Filozofskom fakultetu, održana je u uredu dekanice izv. prof.dr.sc. Glorie Vickov uz nazočnost rektora prof. dr. sc. Dragana Ljutića i  umjetnika g. Matka Trebotića.

Suradnja s ovim splitskim umjetnikom ostvarena je prošle godine kada je autor izlagao u Sveučilišnoj galeriji, a izložba pod nazivom "U svjetlu" organizirana je povodom proslave Dana Sveučilišta u Splitu kada mu je i dodijeljen i počasni doktorat.  

 

O autoru:

Matko Trebotić (1935., Milna, Brač) diplomirao je 1961. godine na beogradskom Arhitektonskom fakultetu. Tijekom 1971. i 1972. godine pohađao je u Essenu kod profesora Hermanna Schardta kao Meisterschüler poznatu Folkwangschule. Od 1970. intenzivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu na više od stotinu samostalnih i tri stotine skupnih izložaba. O njegovom je djelu tiskano više monografija, a radovi mu se nalaze u mnogim domaćim i stranim zbirkama i muzejima. Povremeno se bavi prostornim instalacijama, kao i kazališnim i televizijskim scenografijama. Za kazališta u Splitu, Dubrovniku, Rijeci i Šibeniku oslikao je svečane zastore kao jedinstveni projekt nazvan "Jadranski poliptih".

Matko Trebotić obilježio je pola stoljeća svog umjetničkog rada te zauzima istaknuto mjesto u hrvatskoj umjetnosti.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!