Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
20.6.2022.
MEĐUNARODNA IZLOŽBA GRAFIKA I KNJIGA UMJETNIKA  - GraficaRi

Ciljevi

  • Cilj 11

MEĐUNARODNA IZLOŽBA GRAFIKA I KNJIGA UMJETNIKA  - GraficaRi otvorit će se u četvrtak, 23. lipnja u 20 sati u Sveučilišnoj galeriji, a riječ je nastavku umjetničke  suradnje s  Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Katedre za grafiku. 

Natječaj i izložba pokrenuti su inicijativom triju grafičarki, Ivane Bajcer i Dajane Radoš - asistentica na Katedri za grafiku na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i umjetnice Sunčane Simichen, u organizaciji Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke uz potporu Sveučilišta u Rijeci i Primorsko – goranske županije.

Izložba koju ćemo ugostiti u prostorima Sveučilišne galerije na splitskom kampusu, nakon uspješnog predstavljanja u gradu domaćinu, u Split donosi prikaz najboljih likovnih ostvarenja studenata i mladih umjetnika u području suvremene grafike u Hrvatskoj i inozemstvu. Ova natječajna međunarodna izložba nastala je s namjerom povezivanja studenata, mladih grafičara, bivših studenata Akademije (alumnija) iz Hrvatske i inozemstva. Na natječaj je pristiglo ukupno 246 prijava i 635 radova iz različitih  krajeva svijeta: krajeva svijeta: Argentina, Armenija, Bangladeš, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Finska, Grčka, Hrvatska, Indija, Indonezija, Italija, Litva, Maroko, Meksiko, Nepal, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Pakistan, Poljska, Rumunjska, Sjedinjene Američke Države, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska, Ukrajina, Vijetnam. Među pristiglim prijavama, žiri je za izlaganje odabrao 119 autora, od kojih 59 mladih umjetnika i 60 studenata.

Čestitamo  na ovoj izložbi  organizatorima, umjetnicima i nagrađenima te vjerujemo kako će se ovakve suradnje na području umjetnosti i kulture nastaviti u budućnosti.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!