Mobilnost sveučilišnih djelatnika

Na Sveučilištu u Cadizu započeo kick-off sastanak saveza Europsko Sveučilište mora projekta (SEA-EU)

Kick-off sastanak saveza Europsko Sveučilište mora projekta (SEA-EU) započeo je u ponedjeljak, 18. studenog na Sveučilištu u Cadizu.  Delegacija splitskog sveučilišta sudjeluje u sastavu: prof. dr. sc. Đurđica Miletić, prorektorica za međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić, prorektorica za znanost i inovacije, prof. dr. sc. Goran Kardum, prorektor za nastavu,  Ana Ćosić rukovoditeljica ureda za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju, Ivana Jadrić, voditeljica projekta SEA-EU za UNIST te prof. dr. sc. Mile Dželalija sa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu kao ekspert za pitanja kvalitete i etike. 

Na trodnevnom kick-off sastanku bit će predstavljeni radni paketi projekta SEA-EU po sastavnicama. Također će se raspravljati o važnim pitanjima vezanim za projekt sa svrhom iznalaženja novih rješenja te razmjenjivanja ideja i primjera dobre prakse. 
U projektu Europskog sveučilišta mora (SEA-EU) sudjeluje 6 europskih sveučilišta, uz splitsko sveučilište Sveučilište u Cádizu, Sveučilište u Gdanjsku, Sveučilište Zapadne Bretanje iz Bresta, Sveučilište u Kielu, i Sveučilište u Malti, s ciljem stvaranja europskog saveza visokoobrazovnih institucija koje dijele dugoročnu strategiju osnaživanja kvalitete, uključivosti i kompetitivnosti europskog obrazovanja.