Novogodišnji koncert Gradskog mandolinskog orkestra Sanctus Domnio u Sveučilišnoj galeriji

Novogodišnji koncert Gradskog mandolinskog orkestra Sanctus Domnio održat će se u ponedjeljak, 30. prosinca, s početkom u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“, R. Boškovića 31.
Na programu će se naći odabrana djela klasike  skladatelja J. P. Rameaua, C. Mandonicoa, C. Debussyja, G. Bizeta,  kao i skladbe najpopularnijeg  sastava u povijesti rock glazbe The Beatles. Večer će svečano obogatiti zvukovi i ritam bečkog valcera bezvremenskog skladatelja J. Straussa, uz poneko iznenađenje. 
Orkestrom dirigira maestro prof. Vladimir Lukas.
Uz najljepše želje ispratimo zajedno 2019. godinu u ugodnom društvu i toploj atmosferi. Ulaz slobodan! 

Mandolinski orkestar Sanctus Domnio osnovan je 1990. godine pod vodstvom glazbenog pedagoga Marina Katunarića. Gradsko mandolinsko društvo Sanctus Domnio Split osnovano je 25. lipnja 1991. Od 1991. nalazi se pod vodstvom dirigenta Vladimira Lukasa.
Orkestar je do sada održao veliki broj koncerata u domovini i inozemstvu (Italija, Vatikan, Njemačka, Austrija, Slovenija, Češka, Španjolska, Crna Gora, Makedonija). Redovito nastupa na hrvatskom festivalu mandolinista Mandolina Imota, u Imotskom, gdje odnosi prve nagrade. Bio je i sudionik brojnih međunarodnih festivala i natjecanja: u Varezeu, Italija (1998.), Bologni, Italija (2000.), Ali, Italija (1999., 2000., 2015.), Friedrichafenu/Bodenseeu, Njemačka (2002.), Pragu, Češka (2004.), Logroñu, Španjolska (2005.), Bambergu, Njemačka (2006.), Veroliu, Italija (2008.), Ramiremontu, Francuska (2009.). Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za svoj rad. Više informacija nalazi se u dokumentu u prilogu.

 

Vezani dokumenti