Više od 11 milijuna kuna za studentske stručne prakse na Sveučilištu u Splitu

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja, 9. ožujka 2020. godine, održala se svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“. Na svečanosti su sudjelovali prorektorica za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić, prestavnici Medicinskog fakulteta, dekan prof. dr. sc. Zoran Đogaš, prodekani prof. dr. sc. Katarina Vukojević i prof. dr. sc. Ante Tonkić, predstavnici FGAG-a , dekan prof.dr.sc. Nikša Jajac i prodekan za studije građevinarstva doc. dr. sc. Ivo Andrić.

U svrhu povećanja zapošljivosti studenata, javna i privatna visoka učilišta prijavila su projekte te će provoditi aktivnosti unapređenja kvalitete stručne prakse kao obveznoga ili izbornoga dijela studijskoga programa te jačanje kompetencija osoblja visokih učilišta za razvoj modela učenja uz rad. Također, provodit će se i aktivnosti koje će omogućiti stjecanje radnog iskustva studentima povećanjem zastupljenosti stručne prakse kao obveznoga ili izbornoga dijela studijskoga programa.

Na svečanosti su uručeni ugovori dobitnicima bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti od gotovo 100 milijuna kuna , od kojih se čak 11 198 726,76 KN odnosi na Sveučilište u Splitu. Sveučilištu u Splitu i njegovim sastavnicama omogućeno je provođenje 3 projekta: Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse na Medicinskom fakultetu u Splitu, PRAG-Prvi korAk u karijeri-poslovi budućnosti u Graditeljstvu (FGAG), Unaprjeđenje i provedba stručne prakse na Sveučilišnom odjelu za stručne studije.

Ugovore je dobitnicima uručila prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, gosp. Mile Živčić i savjetnik ministra rada i mirovinskoga sustava, gosp. Vicko Mardešić.

Foto: MZO i Informatička služba Medicinskog fakulteta u Splitu, Dalibor Gabela