Sveučilište u Splitu sudjelovalo na događanju u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje ,, Exchange of good practices among IROs on ICM related issues”

Seminar pod nazivom ,,Exchange of good practices among IROs on ICM related issues” održan je u Larnaci na Cipru od 6. do 8. studenoga 2019. u organizaciji ciparske Erasmus+ nacionalne agencije.

Trodnevni seminar se održao u Sun Hall hotelu, a prvog je dana organiziran obilazak grada i večernje druženje s ciljem umrežavanja.

Drugog su dana održane prezentacije, primjeri dobre prakse, kao i aktivnosti u svrhu stjecanja kontakata za buduće potencijalne suradnje. Podijelila su se znanja i iskustva vezana uz različite aspekte KA107 projekta i dodatno se analizirali izazovi s kojima se svakodnevno suočavaju visoka učilišta. Na seminaru je sudjelovala Ana Marinović, stručna suradnica za mobilnost, međunarodnu i međusveučilišnu suradnju u okviru programa KA107.

Trećeg je dana organizirana plenarna sesija na temu The future of KA107 – What we would like to see in the new programme? Treći dan, ujedno i zadnji, dan seminara ponudio je zaključke tema o kojima se razgovaralo u prethodna dva dana te su svi sudionici imali priliku podijeliti vlastita iskustva vezano za prijavu projekta, priznavanje mobilnosti, reguliranje viza, komunikaciju i pružanje kvalitetne podrške korisnicima. 

Na seminaru je sudjelovalo oko 50 predstavnika iz cijele Europe. Cilj ovog seminara bio je okupiti sve predstavnike ureda za međunarodnu suradnju kako bi podijelili svoja iskustva, praktične savjete i ideje u upravljanju projekata između programskih i partnerskih zemalja (KA107).

Sve o seminaru možete pronaći na sljedećoj poveznici:  http://www.erasmusplus.cy/seminar2019