Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
6.4.2023.
Mihaeli Kovačić iz Sveučilišne knjižnice dodijeljena Nagrada Društva knjižničara u Splitu „Dušan Manger“ za 2022. godinu Galerija slika
DSC_0021.jpg DSC_0031.jpg DSC_0033.jpg

Ciljevi

  • Cilj 11
  • Cilj 17

U prigodi održavanja skupštine Društva knjižničara u Splitu 5. travnja, predstavljen je najnoviji dvobroj (16/17) Glasnika Društva bibliotekara Split, stručnog časopisa koji Društvo knjižničara u Splitu objavljuje više od 30 godina. Časopis je predstavila glavna urednica Edita Bačić.

Također, knjižničarskoj savjetnici Mihaeli Kovačić, voditeljici Odjela specijalnih zbirki Sveučilišne knjižnice, dodijeljena je Nagrada Društva knjižničara u Splitu "Dušan Manger" za 2022. godinu. Spomenimo da je nagrada nazvana po pioniru splitskog knjižničarstva i utemeljitelju današnje Sveučilišne knjižnice prije 120 godina.

Kolegicu Kovačić za nagradu je predložila Ana Utrobičić, ravnateljica Sveučilišne knjižnice u Splitu, a Društvo joj je nagradu dodijelilo za izniman doprinos i posvećenost knjižničarskoj struci te posebice za 30-ak godina aktivnog i predanog rada u Društvu knjižničara u Splitu, u kojem je obnašala i niz odgovornih dužnosti.

Mihaeli Kovačić nagradu je uručila Sanja Brbora, predsjednica Društva knjižničara u Splitu.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!