Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
22.9.2023.
Na Pomorskom fakultetu predstavljanje Interreg programa i mogućnosti koje pružaju studentima

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 8
  • Cilj 9
  • Cilj 10
  • Cilj 17

U sklopu Europske Godine vještina, Interreg IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora (HR-BA-ME),  obilježit će Interreg dan suradnje na Pomorskom fakultetu u Splitu, u utorak26. rujna od 10:30 do 12:30 sati.

Tom prigodom predstavit će se Interreg programi i projekti, način rada i putovanja za mlade u sklopu istih, a bit će održano o izlaganje o projektima HRBAME Programa koji su usko povezani s ovogodišnjom temom.

Cilj ovog događaja je pružiti studentima vrijedan uvid u svijet Interrega te u njegove brojne prednosti, a oni će nakon odslušanog predavanja moći odabrati jednu Europsku državu, Interreg program ili projekt, prijaviti se, spakirati kofere te se pripremiti za novo životno iskustvo.

Pozivamo studente da prisustvuju informativnom predavanju o programu Interreg Volonteer Youth (IVY)) koji, uz džeparac financiran od strane EU, omogućava učenje i sudjelovanje u radu raznih Interreg programa ili Interreg projekta diljem Europe.

IVY program, usmjeren mladima ispod 31 godine života, za cilj ima promicanje Interreg suradnje te nudi jedinstvenu platformu za osobni i profesionalni razvoj, omogućujući da se pozitivno utječe na društvo kroz prigodnu zaradu. Osim toga, pruža stjecanje dragocjenog radnog iskustva, unaprjeđivanja organizacijskih vještina.

Kako ovi programi te projekti traju kroz cijelu godinu, na studentima je odluka kada žele doći te koliko dugo žele ostati. IVY program odvija se u trajanju od 2 do 6 mjeseci. Raditi je moguće u privatnim institucijama kao i u javnim ustanovama, što daje izvrsnu priliku za uvid u potencijalna buduća zanimanja.

Službeni početak izlaganja na štandovima kreće u 10:30 sati gdje će izlagači osim dijeljenja te izlaganja materijala uz slatke zalogaje, studentima dati sve informacije te uvid u načine uključivanja studenata u Interreg programe i projekte.

Uz izlaganje na štandovima, paralelno se odvija predavanje u Dvorani A03 od 11:00 do 12:00 sati, gdje će se okupljenima ukratko predstaviti HR-BA-ME Program, Interreg Volunteer Youth program, te dobra praksa projekata i načine na koje su uključili studente u svoje projekte.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!