Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
3.4.2023.
Natječaj za najbolji likovni rad na temu „Kulturna baština Splitsko-dalmatinske županije“

Ciljevi

  • Cilj 11
  • Cilj 17

Sveučilište u Splitu u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom raspisuje Natječaj za najbolji likovni rad u sklopu projekta "Prozori u svijet umjetnosti (Povijesna i kulturna baština Splitsko-dalmatinske županije)"

Tema natječaja je "Kulturna baština Splitsko-dalmatinske županije",  a radovi moraju biti dostavljeni do 3. svibnja 2023.

Na natječaju pravo sudjelovanja imaju svi osnovnoškolci Splitsko-dalmatinske županije od petog do osmog razreda; svi učenici iz srednjih škola naše  županije te svi studenti Sveučilišta u Splitu.

Tehnike izrade likovnog rada su

 · slikarske i crtačke tehnike (crtež olovkom ili ugljenom, tempera, tuš, ulje, akril, kolaž, pastel na papiru);

 kiparske tehnike (glina, glinamol, žica, kaširani papir, reciklirani materijali, kombinirana tehnika).

Format likovnih radova:

· slikarske i crtačke tehnike formata maksimalno do 50x70 cm;

· kiparske tehnike formata maksimalno do 50x50 cm.

Nagrađeni učenici i njihovi mentori dobit će zahvalnicu Sveučilišta u Splitu, a studenti i učenici dobivaju i novčane nagrade: prva nagrada u kategoriji najbolji učenički rad od 5. do 8. razreda (osnovne škole) u iznosu od 200 eura; prva nagrada u kategoriji najbolji učenički rad za srednje škole u iznosu od 300 eura; prva nagrada u kategoriji najbolji studentski rad u iznosu od 500 eura.

Nakon završetka natječaja u Sveučilišnoj galeriji bit će upriličena izložba do kraja godine, a izdat će se i publikacija izložbe. Svi radovi moći će se pogledati i u virtualnoj galeriji na stranicama Sveučilišne galerije.

Cijeli tekst Natječaja kao i prijavnice za učenike i studente, nalaze se u prilogu obavijesti.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!