Započelo V. međunarodno savjetovanje, „Aktualnosti građanskog procesnog prava – nacionalna i usporedna pravnoteorijska i praktična dostignuća“

Peto međunarodno savjetovanje, „Aktualnosti građanskog procesnog prava – nacionalna i usporedna pravnoteorijska i praktična dostignuća“ započelo je u četvrtak 17. listopada na Pravnom fakultetu u Splitu. Skup okuplja eminentne pravne stručnjake iz Hrvatske, ali i Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Nizozemske i Španjolske.

Otvorenju je nazočio i prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu koji je u svom uvodnom obraćanju izrazio zadovoljstvo što je ova konferencija postala tradicionalna te na taj način doprinosi jačanju pravne misli u Hrvatskoj.

- Događanja poput ovog skupa znak su izvrsne znanstvene i stručne aktivnosti na Pravnom fakultetu, a činjenica da skup ima međunarodni karakter govori i o jačanju internacionalizacije. Također je važno što su sudionici i stručnjaci iz prakse –  kazao je rektor Ljutić naglasivši kako to sigurno doprinosi pozicioniranju našeg Sveučilišta kao najbolje rangiranog u regiji.

Nazočne su pozdravili i prof. dr. sc. Petar Bačić, prodekan za međunarodnu suradnju i doc. dr. sc. Antonija Krstulović Dragičević, prodekanica za nastavu, izrazivši nadu da će uvidi i impulsi, koji će proizići iz ovog savjetovanja, doprijeti  novim spoznajama u području građanskog procesnog prava.

Predsjednica Organizacijskog odbora doc.dr.sc. Dinka Šago, prodekanica za znanost i poslijediplomske studije je najavila zanimljiv program i zahvalila se svima koji su sudjelovali u organizaciji, osobito prof. dr. sc. Jozi Čizmiću, redovitom profesor u trajnom zvanju, predstojniku Zavoda za istraživanje građanskih sudskih postupaka i suradnju s pravosuđem i izv.  prof. dr. sc. Milijanu Sesaru,  pročelniku Katedre za građansko procesno pravo.

Skup će trajati dva dana, a program se može vidjeti u prilogu.

 

Vezani dokumenti