Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
4.12.2023.
Nikad bogatiji i raznovrsniji program Smotre Sveučilišta u Splitu

Ciljevi

  • Cilj 4
Sveučilište u Splitu i ove godine organizira Smotru Sveučilišta u Splitu koja će se tradicionalno održati u sklopu Adventa na kampusu, od 4. do 8. prosinca.

Svečano otvorenje održat će se u ponedjeljak 4. prosinca u 11 sati. Taj dan sve do 16 sati u auli PMF-a na štandovima naših fakulteta srednjoškolci, posebno maturanti mogu pitati sve što ih zanima o studijskim programima koji se nude na splitskom sveučilištu i dobiti promo materijale koje smo pripremili za njih.

Naši studenti će im iz prve ruke kazati svoja iskustva s predavanja i polaganja ispita, o životu u studentskom domu i hrani u našim menzama. Saznat će gdje i kako putovati, kojim se sportskim i kulturnim aktivnostima mogu baviti i naravno kako se najbolje u predahu od učenja zabaviti na našem kampusu.

U narednim danima, od utorka do petka, u poslijepodnevnim satima po utvrđenom rasporedu predstavit će se naši fakulteti, odjeli i studiji pojedinačno.
- Željeli bismo maturantima omogućiti da osjete dobru energiju našeg kampusa i šarm studiranja na njemu te da u opuštenoj atmosferi dobiju sve relevantne informacije, zato će se Smotra nakon prvog dana, odvijati u večernjim satima od 18 do 20 sati. Prema dosad iskazanom interesu učenika iz srednjih škola kako naše Županije, tako i drugih gradova od Zadra do Dubrovnika pa sve do susjednog Mostara stiže nam veliki broj učenika.

Prvog dana sigurno njih tisuću koji dolaze organiziranim prijevozom, ostale dane svaki dan oko 500 učenika, uglavnom iz Splita i okolnih gradova, čiji je prijevoz organiziran uz pomoć Splitsko-dalmatinske županije i nekih naših nastavnih baza. U svakom slučaju namjera nam je da zadržimo naše učenike u Splitu kao prepoznatljivom i jakom sveučilišnom gradu -

najavio je prorektor za studente nastavu i poslovanje prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan.

Tako je i nastala ideja da se održi manifestacija Advent na kampusu, kao cjelodnevni predblagdanski šušur te da se učenici, nakon što se informiraju o izabranim studijima, mogu i vrhunski zabaviti. Naš Studentski centar je u sklopu manifestacije Advent na kampusu koja započinje 1. prosinca, za svaku večer pripremio bogat zabavni program od kvizova do koncerta, tako će u ponedjeljak, 4. prosinca na dan otvaranja Smotre u večernjim satima nastupiti grupa Magazin.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!