Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
22.12.2022.
Novi ERASMUS+ projekt Pomorskog fakulteta u Splitu – MareLaw Galerija slika
1.PNG IMG_2320.JPG IMG_2327.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 7
  • Cilj 13
  • Cilj 14
  • Cilj 17

Na Pomorskom fakultetu u Splitu započeo je još jedan ERASMUS+ projekt pod nazivom Upgrading and harmonization of Maritime law STCW based curriculum for Maritime students –​ MareLaw voditelja izv. prof. dr. sc. Nikole Mandića, u kojem će pored Sveučilišta u Splitu sudjelovati Universitat Politecnica de Catalunya (Španjolska) te Latvijas Jūras akadēmija, kao dio Rīgas Tehniska Universitātē (Latvija).

Provedbom projekta partneri će pripremiti smjernice za izradu kurikuluma predmeta pomorsko pravo za visoka pomorska učilišta, sukladno STCW konvenciji, pripremiti digitalne nastavne materijale zajedno s pitanjima za vježbu i formama za samoevaluaciju koji će se koristiti prilikom učenja pomorskog prava te posebno razvijati stručne i digitalne kompetencije nastavnika pohađanjem certificiranih tečajeva. Time će se nastojati povećati kvaliteta i kapacitet pomorskih visokih učilišta te osigurati ujednačena razina osposobljenosti pomoraca.

Prvi sastanak projekta održan je 14. prosinca 2022. Uvodnu riječ je održao prof. dr. sc. Nikša Jajac, prorektor za infrastrukturu Sveučilišta u Splitu. Tonka Petričević iz Ureda za projekte Sveučilišta u Splitu upoznala je članove projektnog tima s financijskim i administrativnim obvezama u provedbi projekta. Također, ukratko je prezentiran projekt s radnim paketima i planiranim aktivnostima. Dogovoreni su sljedeći koraci i vrijeme sljedećeg sastanka, koji bi se trebao održati u veljači 2023.

Projekt MareLaw traje 24 mjeseca, a sufinanciran je sredstvima programa Erasmus+, Ključna aktivnost 2: Partnerstva za suradnju (za područje visokog obrazovanja).

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!