Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
11.5.2023.
Novi natječaji Horizon Europe: Hop on Facility i ERA Fellowships

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 16
  • Cilj 17

Europska komisija objavila je nove natječaje u okviru radnog programa Širenje sudjelovanja i jačanje Europskog istraživačkog prostora (WIDERA) na Funding and Tenders portalu. 

Poziv: Hop-on facility (HORIZON-WIDERA-2023-ACCESS-06

Predviđeni budžet projekta: 100.000 do 600.000 eura 

Poziv je namijenjen uključivanju znanstveno-istraživačkih institucija iz Widening zemalja u već postojeće projekte koji se financiraju iz domene Stup 2 i EIC Pathfinder Horizon Europe programa. Predviđeno je financiranje do jednog novog člana konzorcija po projektu.  

Uključivanje dodatnog partnera u projektni konzorcij treba projektu donijeti dodanu vrijednost, a to je predviđeno kroz uvođenje nove aktivnosti postojećem radnom paketu projekta te obrazloženje profila novog partnera i njegove uloge u postojećem projektu.  

Rok za prijavu: 28. rujna 2023., 17:00 CET 

Poziv: ERA Fellowships (HORIZON-WIDERA-2023-TALENTS-02

Predviđeni budžet projekta: od 100.000 do 500.000 eura 

Poziv je namijenjen suradnji istraživača s institucijama iz akademskog ili ne-akademskog sektora iz Widening zemalja. Projektima su predviđene sljedeće aktivnosti: upućivanje znanstvenog osoblja na rad u inozemstvo, upućivanje znanstvenog osoblja na rad u ne-akademskom sektoru (opcionalno), aktivnosti treninga i osposobljavanja te uspostava Plana razvoja karijera (Career Development Plan).  

Projekti se prijavljuju na MSCA Postdoctoral Fellowships 2023, a ovisno o aktivnostima mogu biti automatski prijavljeni na MSCA Industrial Fellowships 2023 (pojednostavljena metoda prijave).  

Rok za prijavu: 13. rujna 2023., 17:00 CET

Planirate li sudjelovanje u projektnim prijavama na navedene natječaje, a Sveučilište u Splitu bi bilo partner ili koordinator projekta, podsjećamo na Pravilnik o postupcima prijave i provedbe projekata na Sveučilištu u Splitu te obvezu ispunjavanja online Obrasca obavijesti o namjeri prijave projekta

Za sva pitanja o navedenim natječajima, slobodno pošaljite upit na bpausic@unist.hr ili kontaktirajte na broj 021 566 331.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!