Akcija "Humano srce splitskog sveučilišta - hrana za beskućnike Splita" za Udrugu MoSt nastavlja se već petu godinu zaredom

Sveučilište u Splitu je u suradnji s udrugom MoST nastavilo akciju „Humano srce Sveučilišta u Splitu – hrana za beskućnike Splita“ kojoj je cilj donacija hrane potrebitima o kojima skrbi navedena udruga. 

Naime, Odlukom Senata na 36. sjednici već petu godinu zaredom sve sastavnice splitskog sveučilišta su se uključile u ovaj projekt u kojem se u restoranima Studentskog centra jednom tjedno priprema večera i odnosi korisnicima prihvatilišta Udruge MoST. 
Iako su prethodnih godina u podjelu hrane aktivno bili uključeni djelatnici te ponajviše studenti Sveučilišta u Splitu, ove godine to nije moguće zbog epidemioloških razloga uzrokovanih pandemijom koronavirusa. No, ipak hrana će se dostavljati i ove akademske godine i to sve do 30. srpnja 2021.

Akcija „Humano srce Sveučilišta u Splitu“ je, uz dugogodišnji kontinuitet, iznjedrila još neka humanitarna djelovanja naših studenata i profesora i do sada se pokazala kao učinkovit i plemenit način da se ukaže na konkretne probleme jednog manjeg dijela naših sugrađana te im se ujedno pruži konkretna pomoć.