Potpisani Ugovori o dodjeli financijskih sredstava za studentske programe na Sveučilištu u Splitu financiranih iz Državnog proračuna RH

Rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić, studenti nositelji projektnih aktivnosti (predstavnici studentskih udruga i pojedinci) i Josip Podrug, predsjednik Studentskog zbora, potpisali su u utorak, 30. listopada, u Rektoratu Ugovore o dodjeli financijskih sredstava za studentske programe na Sveučilištu u Splitu, financirane iz Državnog proračuna RH. Riječ je o sredstvima u visini od gotovo 260 tisuća kuna za koja je natječaj raspisan u lipnju, a raspodijelit će se na ukupno 15 studentskih aktivnosti, odnosno projekata, u pet različitih kategorija: radionice, predavanja i tribine, inovativno tehnološki programi, studentski mediji i kulturna događanja, sport i znanstveno-istraživački rad.

Dodjelu sredstava za studentske projekte rektor Ljutić je ocijenio svečanim trenutkom, kako za naše Sveučilište, studente, tako i za lokalnu zajednicu i državu.  Istaknuo je kako resorno Ministarstvo kroz potpore ovakvog tipa inicira rad studenata kako na matičnim fakultetima, tako i promišljanja o raznoraznim projektima, kao što je primjerice povezanost s poduzetništvom. Rektor je najavio daljnju potporu studentskim projektima u iznosu od oko tri milijuna kuna iz natječajnih i nenatječajnih sredstava.  

- Neki projekti imaju tradiciju održavanja nekoliko godina, a potporu su dobili i neki novi. Intencija Studentskog zbora je da se idući natječaj za projekte raspiše odmah početkom kalendarske godine, tako da se konačna izvješća mogu predati koncem prosinca –kazao je Podrug.  Projekt „Od studenta do  poduzetnika“  predstavila je Gabrijela Prtajin, studentica Ekonomskog fakulteta,  kazavši kako će se odvijati u tri faze, u prvoj će mladi poduzetnici studentima kroz predavanja prenijeti svoja iskustva i savjete, ali i pružiti im ohrabrenje za njihove ideje, druga faza obuhvaća održavanje kreativnih radionica, dok će u trećoj studenti na studijskom posjetu nekom sveučilištu dobiti uvid u njihove poglede i iskustva s poduzetništvom.