Dodijeljene stipendije Sveučilišta u Splitu najboljim studentima

Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendije Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2018./2019., održano je u četvrtak, 4. travnja, u multifunkcionalnoj dvorani sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice.

- Ponosan sam na vas jer vi ste naša budućnost – poručio je rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić stipendistima, kazavši kako su ove nagrade još jedna petica u njihovim indeksima. 
- Vrijedno ste radili i zaslužili ste ove stipendije svojim trudom. Naše Sveučilište ne može rasti bez vas – kazao je rektor Ljutić. Naglasio je kako je prema nizu sveučilišnih ljestvica splitsko sveučilište ponajbolje u regiji, a do tog cilja nije se stiglo preko noći, već predanim radom niza znanstvenika i nastavnika tijekom desetljeća. O kvaliteti studiranja u Splitu svjedoče naši  alumniji koji rade diljem svijeta i prepoznati su stručnjaci i znanstvenici.
- Znanstvenici su najbolji ambasadori našeg grada i domovine, a mi ćemo nastojati napraviti sve da vam omogućimo da ostanete tu i da zajedno i dalje rastemo i napredujemo – zaključio je rektor Ljutić. 

Dobitnicima stipendija je čestitao i Tomislav Milošević, tajnik Studentskog zbora, kazavši kako je Zboru izuzetna čast što predstavlja ove izvanredne kolege. 
- Ovim stipendijama se potiče izvrsnost i kvaliteta, a uz to su i dokaz da se rad i trud uvijek isplate – rekao je Tomislav Milošević. 

Sveučilište je dodijelilo ukupno 120 stipendija za razdoblje od 01. listopada 2018. do 30. rujna 2019. Ukupni godišnji iznos stipendije po studentu iznosi 9.600,00 kuna, odnosno 800,00 kuna mjesečno.
Stipendijama Sveučilišta potiče se i nagrađuje izvrsnost najboljih studenata koji su rangirani unutar dviju skupina i to studenti prve godine na temelju uspjeha na državnoj maturi, a oni viših godina studija na temelju uspjeha u dotadašnjem studiju.