GREEN TALKS simpozij „Održiva gradnja & nZEB“ na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje

GREEN TALKS simpozij „Održiva gradnja & nZEB“  održat će se  19. rujna, od 11 do 15 sati, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ruđera Boškovića 32, Split. NA GREEN TALKS saznajte što je nZEB, kada počinje obveza primjene nZEB standarda, kako projektirati i izvoditi nZEB projekte, energetske obnove zgrada, financiranje i provedba te  koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim  obnovama.

GREEN TALKS je BESPLATAN za sve sudionike uz ispunjenu PRIJAVNICU.

PROGRAM   &  PRIJAVNICA

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10 godina aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije.
Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.
Dodatno, posebna pozornost biti će posvećena i predavanju vezanom uz BIM. BIM je skraćenica od Building Information Modeling, a odnosi se na metodologiju koja se oslanja na inteligentan, podacima bogat model kao temelj za projektiranje, simulaciju i suradnju kroz sve faze projekta.
Također, biti će predstavljene i aktivnosti projekta FEEDSCHOOLS. Cilj projekta FEEDSCHOOLS (Financing Environment and Energy Efficiency development in Schools)  je olakšati provedbu Direktive o energetskoj učinkovitosti koja stvara uvjete kako bi više općina, financijskih institucija i konzultanata razvili projekte sveobuhvatne obnove škola u nadolazećim godinama.

GREEN TALKS je  namijenjen većinom za arhitekte, projektante i inženjere građevinarstva, strojarstva i elektrotehnike, stručnjacima iz područja energetske učinkovitosti te ostalu zainteresiranu javnost i građanstvo.

GREEN TALKS podržavaju: Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Sveučilište u Splitu Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, Hrvatska udruga energetskih certifikatora, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Split, Društvo arhitekata Splita, Udruga građevinskih inženjera Split, Zavod za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama te Hrvatska komora arhitekata. Poduzeća koja sudjeluju na GREEN TALKS-u sa edukativnim i promotivnim prezentacijama su: Velux Hrvatska d.o.o., Fibran d.o.o., Gealan d.o.o., Mapei Croatia d.o.o., Ytong porobeton d.o.o., Hansgrohe d.o.o., Daikin Hrvatska d.o.o. te Baldinistudio d.o.o.